بررسی تغییرات راکتیویته راکتور MNSR اصفهان با تغییر لایه بریلیوم سقف قلب راکتور با استفاده از کدهای محاسباتی WIMSD و MCNP و مقایسه با نتایج تجربی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,342

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPC88_155

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1388

چکیده مقاله:

در این مقاله راکتور MNSR اصفهان با استفاده از کدهای محاسباتی WIMSD و MCNP شبی هسازی گردیده و با استفاده از فرسایش سوخت به دست آمده از کد WIMSD و قرار دادن آن در کد MCNP ، تغییرات راکتیویته راکتور ناشی از افزودن 1/5mm بریلیوم به بالای قلب راکتور پس از گذشت مدت زمان 7 سال از راه اندازی آن ( زمان احیای راکتور با افزودن لایه بریلیومی به بالای قلب) محاسبه شده است که با نتایج تجربی موجود همخوانی بسیار خوبی را نشان میدهد. همچنین راکتیویته راکتور در حال حاضر ( 14 سال پس از راه اندازی راکتور و 7 سال پس از افزودن نخستین لایه بریلیومی) به دو روش تجربی و محاسباتی تعیین گردید که سازگاری خوبی با یکدیگر داشتند و نشان میدهد که راکتور در حال حاضر نیاز به افزودن لایه بریلیومی جدید ندارد. از نتایج حاصل از این بخش از محاسبات می توان برای افزودن لایه های بریلیوم بعدی به بالای قلب راکتور و افزایش راکتیویته آن در مواقع لزوم استفاده نمود.

نویسندگان

لیلا رنجبر

دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی اصفهان،

احمد شیرابی

پژوهشکده تحقیقات و توسعه راکتورها و شتاب دهنده های اصفهان، سازمان ان