ارزیابی کارایی حشره کش های جدید و ک مخطر در کنترل مگسهای جالیز

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,482

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANMELON01_007

تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1390

چکیده مقاله:

دوبالان خسارت زا در محصولات صیفی، معروف به مگ سهای جالیز بوده و شامل Dacus)ciliatus Loew مگس جالیز) و Myiopardalis pardalina Bigot مگس خربزه) می باشند و از مهمترین آفات گیاهان جالیزی در کشور(هادیزاده و حسینی، 1370 ) و نیز در منطقۀ سیستان محسوب می شوند.جالیزکاران جهت کنترل آن ها از سموم مختلفی استفاده م یکنند که دارای اثرات جانبی بر روی محیط زیست بوده، به همین دلیل حشر هکش اسپینوساد(بیورشنال) که جزو سموم ک مخطر م یباشد به همراه تعدادی از حشره کش های رایج منطقه و نیز سموم توصیه شده، از لحاظ کارایی در مزرعه مقایسه شدند. بررسی نتایج کارایی حشر هکش ها در کنترل مگس جالیز و خربزه نشان داد که حشره کش استامی پراید ازگروه نیکوتینوئیدها نمی تواند حشره کش مؤثری در کنترل مگ سهای میوه باشد. اما از گروه پایرتروییدها، حشره کش دلتامترین با میانگین بالای 50 % کارایی از حشره کش های مؤثر در کنترل مگ سهای جالیز و خربزه بودند. حشره کش اسپینوساد در منطقه سیستان از کارایی نسبتاً خوبی برخودار بوده بطوریکه در مقایسه با حشره کش های مؤثر(دلتامترین) و یا توصیه شده(دیازینون) تفاوت معنی داری ندارد. آنچه مسلم است حشره کش اسپینوساد به عنوان یک حشره کش بیورشنال(سمومی نسبتاًً کم خطر با اثرات جانبی کم زیست محیطی هستند) می تواند در کنار سموم توصیه شده استفاده شود

کلیدواژه ها:

حشره کش های جدید ، سیستان ، مگس های جالیز

نویسندگان

علیرضا ارجمندی نژاد

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان- بخش تحقیقات گیاهپزشکی

عزیز شیخی گرجان

موسسه تحقیقات گیاهپزشکی- بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی

منصور سارانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان- بخش تحقیقات گیاهپزشکی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آرقند، بهروز. 1362. معرفی مگس خربزه Dacus sp. و بررسی ...
  • اقتدار، عباداله. 1369 . بررسی بیولوژی و مبارزه شیمیایی با ...
  • پرچمی، م. 1374. معرفی گونه Dacus ciliatus به عنوان مگس ...
  • جوادزاده، ». 1380. مگس جالیز. نشریه ترویجی، موسسه تحقیقات آفات ...
  • هادیزاده علیرضا و سید مهدی حسینی. 1370. بررسی بیولوژی مگس ...
  • نمایش کامل مراجع