بررسی تاثیر گیاهان تله بر میزان آلودگی به برخی از مهمترین آفات خربزه خاتونی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,291

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANMELON01_025

تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1390

چکیده مقاله:

خربزه از محصولات با ارزش کشاورزی است این محصول دارای آفات متنوعی است مهمترین و خسارتزاترین آفات آن دراستان خراسان رضوی شامل: مگس خربزه، مگس جالیز، سرخرطومی جالیز و کنه دو نقطه ای می باشد به منظور کاهش مصرف سموم شیمیایی در مزارع خربزه و توسعه روشهای غیر شیمیایی گیاه ان خیارچمبر (Cucumis sativus var. sp) و طالبی سمسوری Cucumis melo var reticolata به عنوان گیاهان تله برای برخی از این آفات انتخاب گردید این بررسی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار نسبت های مختلف بوته های خربزه با گیاهان تله مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج ارزیابی تیمارهای مختلف طی دو سال نشان داد گیاهان تله توانسته خسارات مجموع آفات مهم خربزه را بطور کلی با توجه به نوع گیاه تله و تعداد آن در کرتهای آزمایشی حداکثر 30/44 و حداقل 1/8 درصدنسبت به شاهد کاهش دهد.مگس خربزه را حداکثر 17/6 وحداقل 1/6 درصد مگس جالیز را حداکثر 11/5 و حداقل 0/2 درصد و سرخرطومی جالیز را حداکثر 8/6 وحداقل 3/9 درصد.

نویسندگان

حسن رحیمی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسانرضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :