بررسی کاربرد روش فراپالایش در صنایع لبنی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,111

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANQMS01_086

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

چکیده مقاله:

فراپالایش بی تردید یکی از پرجاذبه ترین فن آوری های جدید بوده که در سال های اخیر در صنایع لبنی گسترش زیادی یافته است. با استفاده از صافی های فراپالایش تعداد زیادی از انواع محصولات لبنی بخصوص پنیرها با موفقیت تولید شده اند. فراپالایش در حقیقت یک فرایند جدا سازی غشائی با استفاده از نیروی فشار می باشد که در دو دهه اخیر کاربرد صنعتی گسترده ای را پیدا نموده است. از این فرایند برای جدا سازی و تغلیظ مواد کلوئیدی و سوسپانسیونی از محلولهای حقیقی، استفاده می شود. استفاده فراوان و همچنین زمینه های مساعد گسترش این فن آوری در صنعت لبنیات موجب رشد بسیار سریع آن به موازات یافته های نو در این صنعت گردید. پژوهش حاضر به بررسی کاربرد روش فراپالایش بخصوص در صنعت پنیر سازی می پردازد. توسط غشاء مواد به اندازه های مختلف از سیال به طور انتخابی جدا می شوند . صرفه جویی در انرژی ، فضای کمتر جهت عملیات جداسازی از جمله مزایا استفاده از غشاء ها است . سرعت بالای انتقال جرم به دلیل نازک بودن غشاء ها ، جداسازی با راندمان بالا ، جداسازی در دماهای معمولی ، آسانی روش جدا سازی و غیره از جمله مزیت های دیگر استفاده از فناوری غشاء ها است. مهمترین مزیت فرایند فراپالایش افزایش راندمان پنیر سازی است. افزایش راندمان در پنیر سازی عمدتا از طریق پروتئین های آب پنیر صورت می گیرد. مزیت دیگر، میزان کمتر مایه پنیر و آغازگر مورد نیاز است به طوریکه بسته به درجه تغلیظ می توان تا حدود 70% در مصرف این مواد صرفه جویی کرد. از معایب این روش می توان به استهلاک فیلتر ها و نیاز به تعویض مستمر، نیاز به کادر فنی متخصص و ماهر، ارز بری بالا و تکنولوزی نسبتا وابسته اشاره کرد .

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حسین جدیری

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی و مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت شرکت پگاه آذربایجان شرقی

هادی قائمی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی ، عضو باشگاه پژوهشگران جوان ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران و همکار بخش تحقیق و توسعه شرکت پ

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امرایی، ح.‌عزیزی، م.ح .برزگرم.، واحمدی گاولیقی، ح.، بررسی خواص شیمیایی ...
  • دیدری، م.، فرهنودی، ف .(379 1)، کاربرد فراپالایش Fلا در ...
  • فتح الهی، ع. (1386)، بررسی پدیده نرم شدگی در پنیر ...
  • فرهنودی، ف. (1382)، فن آوری تولید پنیر، .شرکت سهامی شیر ...
  • کرمی، م .، احسانی، .ر، ابراهیم زاده موسوی، م.ع .رضایی، ...
  • یحیوی، ف. (1386)، بررسی تسریع رسیدن پنیر سفید ایرانی فراپالایش ...
  • Hannon, J.A. , Deutsch, S .M. , Madec, M.N. , ...
  • Hesari.j _ , Ehsani, M.R. , Kho STO shahi, A. ...
  • Wium, H., and Qvist, K.B .(1998), Effect of rennet concentration ...
  • نمایش کامل مراجع