بررسی کارایی علف کش مایسترادی (فورام سولفورن + یدوسولفورون) در کنترل علف های هرز سوروف (.Echinochola colonum) و پنیرک (Malva parviflor) درذرت دانه ای جیرفت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,061

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_083

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور کنترل علف های هرز سوروف و پنیرک در مزارع ذرت دانه ای با استفاده از علف کش مایسترادی و برخی علف کش های رایج آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار در سال زراعی 89 به اجرا در آمد. تیمار ها شامل 1- علفکش نیکوسولفورون (کروز) به مقدار2 لیتر از ماده تجاری، 2- مصرف علف کش اکوئیپ (فورام سولفوران) به مقدار2/5 لیتر ماده تجاری، 3- مصرف علف کش تیتوس(ریم سولفورون) به مقدار 50 گرم ماده تجاری ( به همراه سورفکتانت یونی 2 در هزار) در هکتار،4- مصرف علف کش اولتیما (نیکوسولفورون+ ریم سولفورون) به مقدار 175 گرم ماده تجاری در هکتار به همراه 0/5 درصد سیتوویت، 5- مصرف علف کش برومایسید آام (بروموکسینیل + ام سی پی آ) به میزان 1/5 لیتر در هکتار به همراه وجین دستی علف های هرز باریک برگ، 6- مصرف علف کش یو 46 کمبی فلوئید(توفوردی + ام سی پی آ) به میزان 1/5 لیتر در هکتار به همراه وجین دستی علف های هرز باریک برگ، تیمارهای 7، 8، 9- مصرف جدید علف کش مایسترادی به میزان های 1/25، 1/5، 1/75 لیتر در هکتار به صورت پس رویشی، 10- مصرف علف کش برومایسید 1/5 لیتر + نیکوسولفورون به میزان 1 لیتر، تیمار 11- شاهد با وجین بود. نتایج نشان داد که کاربرد علفکش ها اثر معنی داری بر تعداد و وزن خشک سوروف و پنیرک دارد. تیمار های علف کش تراکم و وزن خشک سوروف و پنیرک را به طور معنی داری کاهش دادند همچنین باعث افزایش وزن دانه ذرت گردیدند. ماستراوادی به میزان 1/75 و 1/5 لیتر کارایی بسیار خوبی جهت کنترل علف های هرز سوروف و پنیرک دارد و عملکرد دانه ذرت را 124 درصد افزایش داد.

کلیدواژه ها:

کنترل شیمیایی علف هرز ، ذرت

نویسندگان

ابراهیم ممنوعی

مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج

محمد علی باغستانی

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زند، ا، م.ع. باغستانی میبدی.، م. بیطرفان، و پرویز شیمی. ...
  • زند، ا. م.ع باغیستنی.، ر. پورآذر.، پ. اتی و ف. ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Anonymous. 2010. Advanced technology for trusted performance "MaisTer". Bayer CropScience. ...
  • Baghestani, M. A, E. Zand, S. Soufizadeh, E.skandari, R. PourAzar, ...
  • Baghestani, M., Zand, E., Mighani, F. and Mousavi, S.K. 2008. ...
  • نمایش کامل مراجع