تأثیر حجم سمپاشی بر بازدارندگی نمک های محلول در مخزن سمپاشی نیکوسولفورون

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 525

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_086

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

تأثیر حجم سمپاشی در بازدارندگی یون های محلول در آب مخزن سمپاش بر کارایی علف کش نیکوسولفورون( Accent®,( 75% WG, Dupont در تیماار علفهای هرز ساوروف [Echinochloa crus-galli (L.) P. Beauv.] و گاوپنبه ( Abutilon theophrasti Medicus. ( به صورت دو آزمایش دز پاسخ در گلخانه ی بخش تحقیقات علفهای هرز دانشگاه - 125 و 425 لیتر در هکتار، کیفیت ، آروس (دانمارک)در سال 1389 اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل سه حجم سمپاشی 50، 150، 450 لیتر در هکتار، کیفیت ، آب در مخزن سمپاش شامل نمک های محلول کلرید کلسیم ( 0، 0/1، 0/05، 0/1 مول )، هفت دز نیکوسولفورون 0، 4، 8، 16، 32، 64، 128 گرم موثر در هکتار به اضافه سورفکتانت غیر یونی 0.2% Contact با 3 تکرار بودند. . سمپاشی نیکوسولفورون در مرحله 3 تا 4 برگی علفهای هرز انجام شد. دزی از علافکش که سبب 25 % کاهش زیست توده علف هرز می شود( 50ED ) بر اساس وزن تر و وزن خشک اندام هوایی علف هرز، دو هفته پس از تیمار، محاسبه شد. نتایج نشان دادند که بیشترین حجم سمپاشی در تماام کیفیتهای مختلاف آب در مخازن سمپاش، کارایی نیکوسولفورون را در کنترل علف هرز سوروف به طور معنی داری افزایش داد. بر خلاف آن، بهتاین کنترل گاوپنبه در کمتارین حجم سمپاشی حاصل شد. همچنین، دزهای 50ED حاصل از وزن خشک اندام هوایی سوروف (درصد شاهد) از میانگین یونهای 7وجود در مخزن سمپاش برای حجم های سمپاشی 50، 150 و 450 لیتر در هکتار به ترتیب معادل 13/4، 12/9، 7/5 گرم ماده موثر در هکتار به دست آمد. مقادیر مذکور برای علف هرز گاو پنبه به ترتیب برابر 10/9، 38/2، 36/5 گرم ماده موثره در هکتار بود.

نویسندگان

کمال حاج محمدنیا قالی باف

دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

سولوای متیاسن

دانشگاه آروس دانمارک

پیر کودسک

دانشگاه آروس دانمارک

سید احمد حسینی

دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • IStvan, D. and Endre, M. 2u9. Etticacy of herbicides influenced ...
  • نمایش کامل مراجع