مقایسه کارایی علف کش فورامسولفورون + یدوسولفورون + سیفنر ایزوگزادیفن (مایسترادی) با علف کش های ثبت شده مزارع ذرت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 746

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_140

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی کارایی علف کش فورامسولفورون + یدوسولفورون + سیفنر ایزوگزادیفن (مایستر ادی) آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 11 تیمار و چهار تکرار در سال زراعی 1389 در مناطق کرج، جیرفت، ورامین، اهواز، کرمانشاه و زرقان انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل علف کش های نیکوسولفورون، بروموکسینیل + ام سی پی آ به همراه وجین دستی باریک برگ ها، توفوردی + ام سی پی آ به همراه وجین دستی باریک برگ ها، ریم سولفورون، فورام سولفورون، نیکوسولفورون+ ریم سولفورون، اختلاط بروموکسینیل + ام سی پی آ و نیکوسولفورون، فورام سولفورون + یدوسولفورون + سیفنر ایزوگزادیفن به میزان های 1/25، 1/5 و 1/75 لیتر در هکتار از ماده تجارتی و شاهد کنترل تمام فصل علف های هرز بودند. در این آزمایش درصد کاهش تعداد و وزن خشک علف های هرز به تفکیک گونه و نمره دهی چشمی بر اساس روش EWRC در 30 روز پس از سمپاشی تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد اختلاط بروموکسینیل + ام سی پی آ با نیکوسولفورون از برتری نسبی نسبت به سایر تیمارها برخوردار بود. تیمار علف کش فورام سولفورون + یدوسولفورون (مایستر ادی) به میزان 1/5 لیتر در هکتار توانست علف های هرز پهن برگ و برخی از علف های هرز باریک برگ را همانند دو تیمار نیکوسولفورون و نیکوسولفورون + ریم سولفورون به خوبی کنترل نماید. ضمناً این تیمار از برتری نسبی در کنترل علف های هرز چسبک و توق نسبت به دو تیمار اشاره شده برخوردار بود.

نویسندگان

فرید لطفی ماوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تاکستان، ایران

محمدعلی باغستانی

استاد موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرز

اسکندر زند

استاد موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Baghestani, M. A., E. Zand, S. Soufizadeh, A. Eskandari, R. ...
  • Donald W. W. 2007. Control of both winter anmual and ...
  • James, T. K., A. Rahaman, and J. Mellsop. 2000. Weed ...
  • نمایش کامل مراجع