تعیین هیدرولیکی سیلابهای حوضه میانی در سیستم رودخانه ها با استفاده بهینه سازی (مطالعه موردی کنترل سیلاب شبکه ابیاری و زهکشی هندیجان)

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,408

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IREC07_220

تاریخ نمایه سازی: 15 تیر 1385

چکیده مقاله:

یکی از گامهای اساسی در تشکیل مدل ریاضی یک سیستم روخانه جهت انجام مطالعات هیدرولیک، تعیین شرایط مرزی از جمله هیدروگراف سیلاب طرح و معرفی آن به مدل می باشد. برای این منظو رآمار ایستگاه های هیدرمتری بالا دست و پایین دست مورد بررسی و تحیل قرار خواهند گرفت. اما تعیین حوضه میانی سیستم با توجه به مشخص نبودن محل دقیق آن در سیستم و همچنین نداشتن آمار دشوار می باشد که در روال معمول با استفاده از روشهای هیدرولوژیکی و متناسب با مشخصات حوضه، با دقت پایینی بدست آورده می شوند. این امر به خصوص در رودخانه های با حوضه میانی فعال با سیلابهای لحظه ای بزرگ بسیار قابل توجه است. در این تحقیق با مدل سازی غیر ماندگار سیستم جهت لحاظ نمودن اثرات روندیابی رودخانه و همچنین توسعه یک تابع هدف غیر خطی در ایتسگاه هیدرومتری پایین دست، روشی ارائه گردیده که در آن سیلابهای همزمان در ایستگاه های موجود در نظر گرفت ه می شوند و هیدروگراف حوضه میانی بعنوان مجهول در مرکز ثقل پیکربندی رودخانه به مدل ریاضی معرفی می گردد. هیدروگراف ایستگاه پایین دست به عنوان شاخص مقایسه ای در نظر گرفته می شود. در برنامه بهینه سازی تابع هدفی جهت محاسبه اختلاف هیدروگراف های محاسباتی و مشاهده ای در ایستگاه های پایین دست تشکیل داده می شود. بنابراین پارامترهای بهینه سازی که همان اعداد هیدروگراف حوضه میانی می باشند به شکلی بدست می آیند که تابع هدف به حداقل برسد یا به عبارتی هیدروگرافهای مشاهده ای و محاسبه ای در ایستگاه پایین دست تشکیل داده می شود. بنابراین پارامترهای بهینه سازی که همان اعداد هیدروگراف حوضه میانی می باشند به شکلی بدست می آیند که تابع هدف به حداقل برسد یا به عبارتی هیدروگرافهای مشاهده ای و محاسبه ای در ایستگاه پایین دست بر هم منطبق گردند.

نویسندگان

عبدالرضا ابرشیم دار

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی و مدیر امور آبیاری و زهکشی شرکت مهندسی مشاو

حسین محمدولی سامانی

استاد گروه عمران دانشگاه شهید چمران و مشاور عالی بخش هیدرولیک شرکت مه

علی حقیقی

کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی امور سد و نیروگاه - شرکت مهندسی مشاور د

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مطالعات سیلاب طراحی شبکه آبیاری زهکشی و شهر هندیجان - ...
  • راهنمای مدل ریاضی DHI -MIKE11 ...
  • گزارش کنترل سیلاب شبکه و شهر هندیجان - دزآب1385 ...
  • th International River Engineering Conference Shaid Chamran University, 13-15 Feb ...
  • نمایش کامل مراجع