امکان استفاده از ویتور گراس جهت حفاظت و تثبیت بیولوژیک سواحل رودخانه ها و اولین گزارش علمی در مورد بررسی روند رشد واستفاده از ویتور گراس در خوزستان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,147

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IREC08_058

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1388

چکیده مقاله:

رودخانه ها شریان های اصلی حیات کلیه سازه های آبی محسوب می شوند . حفاظت و بهره برداری بهینه و همچنین حراس ت از بستر و حریم آنها از مهم ترین مسئولیت های وزارت نیرو می باشد . به علت نزدیکی سازه های تغذیه کننده از آب رودخانه و زمی ن های کشاورزی اطراف رودخانه نیاز بهیک برنامه ریزی علمی جهت حفظ و حراست از این سازه ها اجتناب ناپذیر است.از دیدگاه بسیاری از دانشمندان، ویتور گراس می تواند بعنوانیک راه حل عملی و کم هزینه جهت کنترل فرسایش و حفاظت خاک به رو ش آسان و ارزان در مناطق گرم و خش ک و نیمه خشک در سطح کلان مطرح باشد . این گیاه تا کنون به طور موفقیت آمیزی جهت کنترل و تثبیت سراشیبهای سست سواحل، مسیلها، بزرگرا ه ه ا، حریم راه آهن، زیر ساختهای راهها ودیوارهای شیبدار و سست اطراف سدها مورد استفاده قرار گرفته است . خصوصیات منحصر به فرد فی زیولوژی ،مورفولوژی و اکولوژی ویتور باعث سازگاری آن به دامنه وسیعی از شرایط آب و هوایی شده است . در حال حاضر ویتور گراس جهت دستیابی به اهدافی چون موارد فوق در بیش از 120 کشور جهان از جمله اسپانیا، پرتقال ،ایتالیا و استرالیا، هند و چین استفاده می شود . با توجه به لزوم استفاده از این گیاه در تثبیت سواحل وآبخیزداری حوزه های سدهای استان برآن شدیم تا به تولید و تکثیر این گیاه بپردازیم، لیکن علی رغم جستجوی بسیار، این گیاه در کشور خودما نیافت نشد .پس ا زآن به همتیکی از مشاورین سازمان آب و برق خوزستان ،تعداد 10 بوته با زحمت و مشکلات بسیار از آمریکای جنوبی وارد اهواز شده، اکنون نیز در حال بررسی روند رشد وتکثیر از طری ق تقسیم ریشه است . مقاله زیر به بیان خصوصیات منحصر به فرد ویتور و بخشی از فعالیت انجام شده در سازمان آب و برق خوزستان می پردازد . با توجه به تحقیقات انجام شده طی سه سا ل ا خی ر در استان خوزستان مشخص شد ک لیه شر ایط ایده آل جهت رشد مناسب و استفاده وسیع از ویتور گراس در راستای اهداف مورد نظر در استان فراهم است.

نویسندگان

خدیجه صانعی دهکردی

رئیس گروه مهندسی زراعی دفتر فنی و مهندسی سازمان آب و برق خوزستان،

علی کاشانی

استاد بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهواز

سیاوش شریفی

مدیر عامل شرکت دزفام جنوب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نقش پوشش گیاهی در تثبیت کناری رودخانه قره چای [مقاله کنفرانسی]
  • شهبازی، علی . معرفی و تیورگراس جهت اهداف حفاظت خاک ...
  • علی آبادی، عباس. ابوالقاسم، دادرسی سبزار. بهرام، محمدی گلرنگ. مدیریت ...
  • نجفی پور، فرزین . مهندسی رودخانه. WWW _ maximumtec hnic ...
  • Paul Truong _ 2006. Technical report on the international workshop ...
  • P.N.V.Truong and Loch . Narch 2004. Cetiver sysyem for erosion ...
  • David Booth .204. Introducing the Power of Vestiver and the ...
  • Dr Paul Trong.2005. Vetiver system for infrastructure protection _ ...
  • Mavis Rostedt.Oct 2004. Using vetiver for gully erosion control _ ...
  • Paul N.V.Truong .2005. Vetiver grass technolgy for land stabilization, erosion ...
  • نمایش کامل مراجع