تعیین مناسب ترین الگوریتم به منظور برآورد میزان رسوب با استفاده از شبکه عصبی )شبکه پیشخور پس انتشار خطا و شبکه fitting )مطالعه موردی:رودخانه کاکارضا-استان لرستان(

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 612

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IREC09_063

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1391

چکیده مقاله:

به منظور اجرای برنامه های حفاظت خاک و کاهش رسوب زایی، همچنین محاسبه و طراحی دقیق حجم سد دراحداث سدهای مخزنی، ضرورت دارد که میزان تولید رسوب در یک حوزه آبخیز، ارزیابی و برآورد گردد.بطورکلیپدیده فرسایش و انتقال رسوب از پیچیده ترین مسائل هیدرودینامیکی است که تعیین دقیق معادلات حاکم بر آن بدلیل تاثیرات پارامترهای مختلف، به آسانی میسر نیست. هدف از این مطالعه به دست آوردن الگوریتم مناسب با استفادهاز شبکه عصبی پیش خور پس انتشار خطا)) newff ) feed-forward backpropagation ( و (( newfit ) fitting ( به منظور برآورد میزان رسوب در حوزه مورد مطالعه پرداخته شد. به این منظور برایبرآورد رسوب، از داده های دبی، بارش و رسوب رودخانه کاکارضای استان لرستان به صورت ماهانه استفاده شد. با آنالیز حساسیت،تأثیرگذارترین پارامترها)دبی- بارش( به عنوان ورودی مدل و میزان رسوب، خروجی قرارگرفت. نتایج در این تحقیق نشان داد که هر دو شبکه ذکر شده برای تخمین رسوب مناسب می باشد البته لازم بهذکر است همه الگوریتم ها با رگرسیون) R ( و میانگین مربعات خطا) MSE ( مناسب نمی باشد. از بین چهارده الگوریتم مورد استفاده در این مطالعه , 0 و میانگین / الگوریتم های مناسب برای تخمین رسوب با رگرسیون 99مربعات خطای پایین) (TRAINSCG,TRAINRP,TRAINLM,TRAINBR انتخاب شد و الگوریتم های دیگری مانند TRAINCGp,TRAINCGF,TRAINCGB, با رگرسیون پایین دارای خطای بالا بوده و نمی توان از این الگوریتم ها برای تخمین رسوب استفاده کرد و روی هم افتادگی خطوط ترسیم شده در نمودار بین داده های مشاهداتی)خروجی مدل( و اندازه گیری شده با رگرسیون 0/04نشان از نامناسب بودن این الگوریتم ها به منظور برآورد رسوب است.

کلیدواژه ها:

شبکه عصبی ، الگوریتم های شبکه عصبی ، شبکه عصبی پیش خور پس انتشارخطا ، رسوب

نویسندگان

محسن یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

علی طالبی

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :