پراکنش رسوبات لسی در ایران

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,968

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISADMC02_064

تاریخ نمایه سازی: 4 شهریور 1389

چکیده مقاله:

لس رسوبات بادرفتی در اندازه سیلت است که با ترکیب کانی شناسی گوناگون ازمناطق سرد عرضهای جغرافیایی بالا تا بیابان های خشک عرضهای متوسط و مناطق حاره ای دیده میشود شناسایی رسوبات لسی برای مدیریت مناسب و استفاده از آنها برای مطالعات اقلیم گذشته لازم است در ایران به جز پهنه های وسیع لس در شمال و شمال شرق کشور از وجود این رسوبات در مناطق دیگر کشور اطلاعاتی کمی در دست است وجود بادهای شدید توپوگرافی مناسب برای به دام انداختن رسوبات بادرفتی و منبع سیلت سه شرط اصلی برای تشکیل رسوبات لسی است با بررسی نقشه های زمین شناسی و مطالعات اخیر پراکندگی رسوبات لسی در کل ایران بررسی شد. سپس با توجه به پراکنش رسوبات لسی شناخته شده و شرایط تشکیل رسوبات لسی درباره مناطق احتمالی دارای رسوبات لسی اظهار نظر شد. مطالعات اخیر نشان دهنده وجود بادهای شدید در دوران یخچالی است که انرژی لازم را برای انتقال سیلت فراهم می کند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

علیرضا کریمی

استادیار علوم خاک گروه علوم خاک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :