استرپتومایسس ها، گوهرهای ارزشمند خاکزی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,631

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISCONF01_056

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

این یک مقاله مروری است و هدف آن بیان اهمیت استرپتومایسس های خاک و متابولیتهای با ارزش آنها می باشد. خاک منبع غنی ازاین میکروارگانیزم های ارزشمند است. استرپتومایسس ها %60فرآورده های میکروبی مورد استفاده انسان را به وجود می آورند.متابولیت های حاصل از استرپتومایسس ها در گیاهپزشکی، دامپزشکی و پزشکی بسیار حائز اهمیت هستند. مهمترین ترکیباتی که درگیاه پزشکی به صورت تجاری در آمده است عبارتند از: ® Mycostop®, Actinovate®, Rhizovit®, Avermectinهستند کهاین ترکیبات ضد قارچی به ترتیب از گونه هایStreptomyces griseoviridis strain K61, Streptomyces lydicus strain WYEC108, Streptomyces rimosus,Streptomyces avermitilisگرفته شده اند. Kasugamycinازجمله ترکیباتی است که هم علیه قارچ ها و هم باکتری ها کاربرد دارد و ازStreptomyceskasugaensisبه دست می آید. Tetranactinیک آنتی بیوتیک است که بیشترین فعالیت را علیه کنه ها دارد.ازمتابولیت های دیگر این عوامل خاکزی که در دامپروری مطرح هستند، Monensin, Nosiheptideرا می توان نام برد که در غذایحیوانات اضافه می شوند و از ایجاد عفونت های نا خواسته جلوگیری می کنند. این دو آنتی بیوتیک نیز به ترتیب از گونه هایStreptomycescinnamonensisو Streptomycesactususتهیه می شوند.مثالهایی از فرآورده های حاصل از این میکروارگانیزم هاکه در پزشکی انسان استفاده می شوند عبارتند از: Erythromycinکه ازStreptomyceserythreusبه دست می آید و علیه بیماریهای باکتریایی ازجمله Diphtheriaو Pneumoniaاستفاده می شود. آنتی بیوتیک ،AmphotricinBازStreptomycesnodosusحاصل می شود و علیه عفونت های سیستمیک قارچی کاربرد دارد. Streptomycestsukobensisکه Tacrolaimusرا تولید می کند و این متابولیت یک سرکوبگر سیستم ایمنی است. از سایر فرآورده های زیستی این موجودات میتوانبه نماتد کشها، حشره کشها، علف کشها، هورمونهای ارتقا دهنده رشد گیاهان نیز اشاره کرد. در مجموع تا کنون بیش از 7000فرآورده فعال زیستی از این میکروارگانیزمهای خاک بدست آمده. از استرپتومایسس ها در نانوتکنولوژی در تولید نانوپارتیکل های طلا،نقره، سلنیوم، تلوریوم و سایر عناصر با ارزش نیز استفاده میگردد

نویسندگان

افسانه برموز

دانشجوی کارشنای ارشد رشته بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

غلامحسین شهیدی بنجار

استاد تمام رشته بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدزاده، مسعود، کنترل بیولوژیک بیماری های گیاهی، تهران، انتشارات دانشگاه ...
  • M.C. Cone, X. Yin, L.L. Grochowski, M.R. Parker, and T.M. ...
  • A. Endo, K. Kakiki, and T. Misato, "Mechanism of action ...
  • A.A. Hassan, A.M. El-Barawy, and M.N. El-Mokhtar, "Evaluation of biological ...
  • Streptomyces species for control of some fungal diseases" _ Journal ...
  • T. Kieser, M.J. Bibb, M.J. Buttner, K.F. Chater, and D.A. ...
  • H. Petkovic, J. Cullum, D. Hranueli, I.S. Hranueli, N. Peric ...
  • I. Tadijan, J. Grahovac, J. Dodic, M. Grahovac, S. Masirevic, ...
  • The Society for Actinomycetes Japan (SAJ), "Digital atlas of Actinomycetes ...
  • S.T. Williams, and M.E. Sharpe, "Bergey's manual of systematic bacteriology, ...
  • نمایش کامل مراجع