مطالعه روند تغییرات کیفی آبخوان دشت اندیمشک (از نظر شرب) با استفاده از ابزارGIS

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 679

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISFPNU01_071

تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1393

چکیده مقاله:

تعیین کیفیت آب از اهمیت خاصی در مدیریت منابع آب برخوردار است. منظور از انجام این تحقیق بررسی کیفی آبخوان دشت اندیمشک در استان خوزستان با موقعیت جغرافیایی 32 درجه و 17 دقیقه تا 33 درجه و صفر دقیقه عرض شمالی و 47 درجه و 55 دقیقه تا 48 درجه و 46 دقیقه طول شرق، از نظر شرب با استفاده از نمودار شولر و ابزار GIS می باشد. به منظور بررسی کیفی آبخوان به روش تیسن تعداد 22 حلقه چاه انتخاب شد و در دو مقطع مهر ماه 91 و اردیبهشت 92 ( قبل از بارندگی و پس از اتمام بارندگی ها) از آنها نمونه برداری آب به عمل آمد. پارامترهای Cl-،HCo3-،Co3-،K،Na،Mg،Ca،TDS ،PH،Ec NO و 3 SAR,So4 با استفاده از روش استاندارد متد 2005 مورد آنالیز قرار گرفت و نقشه های این پارامترها در محیط Gis رسم شد سپس با استفاده از نمودار شولر کیفیت آب از نظر شرب مورد بررسی قرار گرفت. مطابق نتایج حاصل از آنالیز نمونه و براساس نمودار شولر کیفیت آب از نظر شرب مورد بررسی قرار گرفت میزان نیترات در بعضی از چاههای محدوده قلعه لور بالاتر از حد مجاز بود که از جمله دلایل آن می توان به همجواری این منطقه با محل دفن زباله های شهری اندیمشک در بالا دست قلعه لور(محل تغذیه آبخوان لور) اشاره کرد که پایین ترین رده مربوط به بعضی از چاههای موجود در جنوب منطقه قلعه لور و حاشیه غربی اندیمشک می باشد. بهترین کیفیت آب با توجه به نمودار شولر آب چاههای واقع در منطقه جارمه و محدوده جاده سد دز به طرف چم گلک و محدوده قلعه لور چسبیده به جارمه می باشد. نتایج بدست آمده از آنالیز نمونه ها در نمودار شولر نشان می دهد که کیفیت آب در محدوده مطالعاتی اندیمشک از نظر شرب در رده خوب تا قابل قبول است لیکن ضرورت دارد با توجه به وجود منابع آلوده کننده در مجاورت این آبخوان جهت حفظ شرایط موجود برنامه ریزی مناسبی در جابجایی محل دفن زباله های شهری، هدایت فاضلابهای سطحی و خانگی به محلی مناسب و تصفیه آن صورت پذیرد.

نویسندگان

رمضان پرمو

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش، برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، گروه مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

منصور معیری

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی دزفول، ایران

فرشاد علیجانی

استادیار دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی،تهران،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدی علی، بررسی وضعیت بهداشت آب آشامیدنی در منطقه 22 ...
  • بابائی، علی اکبر، بررسی کیفیت منابع آب زیرزمینی دشت شوش ...
  • بانک اطلاعاتی منابع آب اداره امور آب منطقه شمالغرب خوزستان ...
  • صادقی هادی، روح اللهی صالح اندازه گیری شاخص های فیزیکی ...
  • کلانتری، نصرالله، مطوری، فیروزه، بررسی تاثیر آلودگی رودخانه سیاه منصور ...
  • Todd, D .K.and mays, L.w.(2005)."Groundwater Hydrogeology" .3.rd.ed.john wiley, Newyork who, ...
  • نمایش کامل مراجع