تدوین پروژه فراملی صنعت گل و گیاه کشور براساس ساختار تفکیک کار (WBS) (به منظور گریز از نگاه یکسویه پشت میز به تولیدات بخش کشاورزی)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 574

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISOP01_270

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

یکی از مهمترین شاخص های توسعه یافتگی در حوزه فعالیت های کشاورزی و بویژه حوزه باغبانی و صنعت گل و گیاهان زینتی نگاهی همه جانبه و آینده نگر است هدف از این مقاله به تصویر کشیدن اهمیت آینده نگری حوزه کشاورزی و صنعت گل و گیاه به دور از تعارفات سیستماتیک اداری و در قالب سامانه ساختار تفکیک کار (WBS) می باشد.اهمیت این موضوع از توجه به نرخ تورم موجود و با خوش بینانه ترین حالت آن با یک تقلیل سیصد درصدی طی 10 سال آینده است چیزی که بطور مستقیم بر توان خرید مصرف کننده داخلی اثرات منفی خواهد داشت بویژه اینکه گیاهان زینتی از نقطه نظر دسته بندی کالاهای اقتصادی جزء گروه کالاهای با کشش پذیری بالا قرار می گیرند. بعبارتی کاهش توان خرید، کاهش کیفیت و یا افزایش قیمت آن بطور محسوسی بر میزان مصرف آن اثرات منفی خواهد داشت. ساختار تفکیک کار که بر بستری از استاندارد (PMBOK) شکل می گیرد برآیند ماتریس چند در چند ساختار تفکیک اجزاء پروژه تولید (PCWBS) از جمله گلخانه ، مزارع تولیدی، سرد خانه ها و به طور کلی تجهیزات و تاسیسات تولید است . ولی آنچه عملکرد این سرمایه های فیزیکی را تضمین می کند نتیجه بر همکنش ماتریسی با ساختار تفکیک عملیات پروژه تولید (PCWBS) در افق میان مدت با توجه به بازار های جهانی است این ساختار عملیات پروژه در قالب یک پروژه فراملی و شامل تدقیق قوانین، مقررات، دستورالعمل ها،استاندارد ها و برنامه های تحقیقاتی و ... شکل می گیرد. مثالی از عدم سازگاری ماتریسی بین اجزاء عملکرد در سال 82-1381 و در دومین همایش گلخانه های کشور در قالب سخنرانی اینجانب مطرح شد به گونه ای که با اخطار و به تصویر کشیدن نگاه غیر صحیح لزوم ارزان بودن هر متر مربع گلخانه بانکهای عامل تزریق تسهیلات به پروژه های تولیدی کشور سبب انحراف و توسعه تونل های غیر تجهیز شده با امکاناتاتوماسیون پیش برد. پیش بینی اینجانب ورشکستگی حجم بالایی از این تونل ها طی 10 سال آینده با حذف یارانه های سوخت، کود و ... بود، چیزی که متاسفانه به واقعیت پیوست و علاوهبر هدر رفت هزاران میلیارد ریال سرماینه ملی تبعات اجتماعی و سرخوردگی زیادی را فرآهم آورد. امروزه بیش از یک دهده از آن تجربه تلخ بار دیگر برآنم تا با هشداری بر پایه علم و منطق اقتصادی تاکید نمایم تا اگر نگاه ما در صنعت گل و گیاه کشور بصورت یک پروژه فراملی و تحلیل خروجی بر همکنش ماتریس اجزاء و عملکرد در برنامه ها با محاسبه ریسک حداقل به دور از هر گونه شعار زدگی برای ورود تدریجی و پایدار به بازار جهانی نباشند در نقطه اتصال منحنی تورم و منحنی قدرت خرید مردم طی 10 سال آینده متاسفانه باز هم شاهد یک صعود در قیمت نهایی تولید و سقوط مصرف داخلی خواهیم بود که تحمل ریسک را بالاتر از مرز منطقی آن می برد. تدوین برنامه های کیفی نقشه و مسیر راه بدون باز خورد تجارب گذشته و محاسبه ریسک و تحلیل ماتریس اجزاء و عملکرد و دانستن یک پروژه فراملی با نگاهی کاملا تجاری ضامن ادامه پایدار این مسیر در کشور خواهد .

نویسندگان

محسن کافی

استاد دانشگاه تهران و مدیر کل سابق دفتر امور گل و گیاهان زینتی، دارویی و قارچهای خوراکی