پیش‌بینی ورود آب زیرزمینی به درون تونل‌های سنگی با روش‌های تجربی و تحلیلی و مقایسه آن با مقادیر اندازه‌گیری شده (مطالعه موردی تونل سمنان)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,762

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ITC08_012

تاریخ نمایه سازی: 2 آذر 1387

چکیده مقاله:

ورود آب به درون حفریات زیرزمینی از جمله تونل‌های سنگی در زمان اجرا باعث ایجاد مشکلات متعددی مانند کاهش راندمان کار و تحمیل خسارات مالی و حتی جانی به پروژه می‌گردد. بنابراین پیش‌بینی مقدار آب ورودی به تونل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این مقاله از دو روش تجربی و تحلیلی برای پیش‌بینی مقدار ورود آب زیرزمینی به درون تونل انتقال آب سمنان استفاده شده و سپس نتایج آن با مقادیر واقعی اندازه‌گیری شده مقایسه شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هدایت هیدرولیکی معادل توده‌سنگ، به عنوان یکی از پارامترهای کلیدی در این روش‌ها، نقش مهمی در صحت مقادیر پیش‌بینی شده دارد. عوامل متعددی مانند شرایط زمین‌شناسی، ویژگی زون‌های خرد شده و گسله و شرایط انجام آزمایش باعث برآورد نادرست از هدایت هیدرولیکی معادل توده‌سنگ و در نتیجه اختلاف بین مقادیر پیش‌بینی شده و اندازه‌گیری شده آب ورودی به تونل می‌گردد. بیشترین اختلاف بین مقادیر پیش‌بینی شده و اندازه‌گیری شده در زون‌های گسله می‌باشد.

کلیدواژه ها:

ورود آب زیرزمینی ، ‌ تونل‌های سنگی ، ‌ هدایت هیدرولیکی معادل ، تونل سمنان

نویسندگان

حمیدرضا زارعی

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پایه، تهران

علی ارومیه ای

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکد ه علوم پایه، تهران

مصطفی شریف زاده

دانشگاه امیرکبیر، دانشکده مهندسی معدن، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :