روشی کارا برای خوشه بندی در شبکه های حسگر بی سیم با استفاده از منطق فازی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 709

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ITCC01_048

تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395

چکیده مقاله:

شبکه های حسگر بی سیم شامل تعداد زیادی گره های حسگر بسیار کوچک هستند که شرایط محیطی که در آنپخش شده اند را اندازه گیری می کنند. وظیفه حسگرها، جمع آوری داده ها و تبدیل آن به یک سیگنال الکترونیکی و انتشارسیگنال جهت پردازش به ایستگاه پایه از طریق رسانه های ارتباطی بی سیم قابل اطمینان است. یکی از چالش های اینشبکه ها محدودیت در منابع انرژی به دلیل تغذیه حسگرها از باتری های کوچک با انرژی پایین است. از راه های کاهشمصرف انرژی، استفاده از خوشه بندی می باشد، بدین صورت که گره ها در خوشه هایی دسته بندی می شوند، در هر خوشهیک گره به عنوان سر خوشه انتخاب می شود. گره سرخوشه وظیفه تبادل اطلاعات را با ایستگاه پایه دارد و دیگر گره هابرای برقراری ارتباط با ایستگاه پایه از گره سرخوشه به عنوان واسط استفاده می کنند و تمامی اطلاعات هر خوشه توسطسرخوشه به ایستگاه پایه انتقال داده می شود. در این مقاله جهت بهبود مصرف انرژی در این شبکه ها پروتکل LEACHرا با استفاده از هوش مصنوعی پیشنهاد شده است. برای تحقق این هدف در روش پیشنهادی پنج فاکتور سطح انرژیگره، تعداد همسایه ها، مرکزیت، فاصله گره با ایستگاه پایه و تعداد دورهایی که گره سرخوشه نبوده در چهارچوب منطقفازی برای انتخاب سرخوشه بکار گرفته شده است. انتخاب این فاکتورها و انتخاب گرهای که دارای این پارامترها باشدبه عنوان سرخوشه موجب بهبود انرژی در شبکه شده و طول عمر شبکه را می دهد. نتایج شبیه سازی روش پیشنهادی بااستفاده از شبیه ساز 2 - NS نشان دهنده عملکرد خوب روش پیشنهادی تحت عنوان FLECH در معیارهای طول عمرشبکه و تعداد گره های زنده تا پایان طول عمر شبکه می باشد.

کلیدواژه ها:

شبکه های حسگر بی سیم ، خوشه بندی ، منطق فازی ، طول عمر شبکه های حسگر بی سیم

نویسندگان

لقمان ویسی

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، ایران- گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی مهندسی،

عبدالحمید زاهدی

گروه مخابرات، دانشگاه صنعتی، کرمانشاه، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Akkaya, M. Younis.(2005). _ Survey of Routing Protocols in Wireless ...
  • Al-Karak and A. E.Kamal. (2004) "Routing techniques in wireless sensor ...
  • Chiu and Chen.(2011). Multisource Prediction Under Nonlinear Dynamics in WSNs ...
  • Dastgheib, Oulia, Sadeqi Ghassami.(201 1) An Efficient Approach for Clustering ...
  • Vanheel, Verhaevert.(20 1 1). Automated Linear Regression Tools Improve RSSI ...
  • نمایش کامل مراجع