بررسی روش های نوین فناوری اطلاعات در کنترل کیفیت صنایع غذایی ایران (مطالعه موردی روش های دستگاهی در محصولات غذایی تولیدی خراسان رضوی)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,553

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ITCC02_158

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله:

به طور سنتی کنترل کیفیت با بهره گیری از روشهای بازرسی دستی و رویه های نمونه برداری آماری انجام می گرفتهاست. در روشهای مذکور غالباً نمونه از خط تولید برداشته شده و به ناحیه جداگانه ای منتقل می شد که این امر بعضاًموجب بروز تاخیر و یا ایجاد گلوگاه در زمان بندی تولید می گردید. منظور از دستگاه های نوین آزمایشگاهی در اینمطالعه هر گونه دستگاهی که در واحدهای کنترل کیفیت کارخانه های صنایع غذایی استفاده می شود که قابلیت اتصالبه کامپیوتر ، فناوری های مبتنی بر IT ، هوش مصنوعی و یا حتی دیجیتال باشد و باعث تسریع در اعلام نتایج وسهولت ودقت در انجام آزمایشها و کاهش زمان آنها نسبت به روش های سنتی و دستی می شود.هدف از این مطالعه بررسی روشهای نوین فناوری اطلاعات، در کنترل کیفیت صنایع غذایی ایران، با مطالعه دستگاه های نوین آزمایشگاهی، مبتنی بر ITمورد استفاده در محصولات غذایی تولیدی استان خراسان رضوی، به عنوان قطب بزرگ تولید محصولات غذایی کشورمی باشد. برای انجام این مطالعه پرسشنامه ای تهیه،و کاربرد موارد خاص دستگاهی در کارخانه های صنایع غذایی استانخراسان رضوی،به صورت میدانی مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته است. در پایان نتایج بدست آمده از تحقیقات میدانیجامعه هدف نتیجه گیری شده است. سهولت نظارت و بازرسی ،کاهش هزینه های بازرسی و افزایش کیفت محصولتولیدی تنها برخی از نتایج بدست آمده می باشد.صنایع شیر و فرآورده های لبنی بیشترین و گوشت و فرآورده های گوشتیفاقد دستگاه های نوین آزمایشگاهی می باشند.

کلیدواژه ها:

روش های نوین فناوری اطلاعات ، کنترل کیفیت ، دستگاه های نوین آزمایشگاهی ، هوش مصنوعی

نویسندگان

مصطفی مشهدی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، قوچان، ایران

مصطفی مظاهری طهرانی

استاد تمام گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ،دانشگاه فردوسی مشهد

مجتبی پورسلیمی

استادیار گروه مدیریت،دانشکده مدیریت و اقتصاد،دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :