تاثیر مصرف مکمل گلوتامین بر سطح ایمونوگلوبولین های IgMg، IgG، IgA وکمپلمان های 3C و 4C سرمی بدنبال یک فعالیت شدید تا حد و امادگی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,495

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IUCSPORT01_013

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

گلوتامین در سیستم ایمنی به عنوان منبع مهم تأمین انرژی عمل می کند و برای حمایت و رشد لنفوسیت ها و ماکروفاژ ها مورد نیاز می باشد. در تمرینات شدید و درازمدت سطح گلوتامین پلاسما کاهش پیدا می کند و نشانه های از علائم عفونت در ورزش کاران دیده می شود. با توجه به نتایج حاصل از تحقیقات، می توان تصور کرد که بین سطوح کل و تمرین پلاسما و عملکرد سیستم ایمنی ارتباط وجود دارد، زیرا شواهد نشان می دهد که گلوتامین به مقدار زیادی توسط سلول های ایمنی مصرف می شود. در یک مطالعه نیمه تجربی جهت بررسی تاثیر مصرف مکم گلوتامین بر سطح ایمونوگلوبولین IgM،IgG،IgA و کمپلمان های C4 ، C3 سرمی به دنبال یک فعالیت شدید تا حد و اماندگی از 138 دانشجوی ورزش کار دوم به عمل آمد که پس از اعلام آمادگی، 12 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. آزمودنی ها در طی 45 دقیقه بعد از انجام تست بروس بر روی ترید میل، مکمل تهیه شده از گلوتامین بادوز 35/ گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن که در 500cc اب 10% گلوکزی حل شده یا دارونما ( 500cc اب 10% گلوکزی ) را مصرف نمودند. نمونه های خونی در چهار مرحله که در جلسه اول، اطلس همین، بلافاصله بعد از تمرین، پس از مصرف مکمل یا دارو نما و در جلسه دوم، پس از مصرف مکمل یا دارو نما، از آزمودنی ها در خصوص شد. نتایج نشان داد که پس از مصرف مکمل گلوتامین تنها ایمونوگلوبولین G تغییر معنی داری داشته (p=0/003) و به میزان 37/37 در صد نسبت مقادیر پس از فعالیت کاهش یافته است و ایمونوگلوبولین های دیگر تحت تاثیر مصرف مکمل گلوتامین پروین معنی داری نداشته اند. با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت که تاثیر مصرف مکمل گلوتامین بعد از تمرین در ارتباط با کاهش سطح ایمونوگلوبولین G به مقدار 37/37 در صد نسبت به مقادیر پس از فعالیت بدنی معنی دار بوده است و لذا پیشنهاد می شود به منظور حفظ سلامت ورزش کاران در طول فصل مسابقات، پزشکان تیم نسبت به تجویز اصولی گلوتامین به ورزشکاران اقدام نمایند. جهت حصول بهترین نتیجه از مصرف گلوتامین لازم است مقدار و جدول زمان بندی مصرف آن توسط متخصصان تغذیه تعیین گردد.

نویسندگان

محمدصادق ارمان فر

دانشجوی دکتری اسیب شناسی و حرکات اصلاحی دانشگاه تهران

سمیه یوسفوند

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی مدرس دانشگاه فرهنگیان لرستان

رسول میری

کارشناس ارشد فیزیزلوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • د انشگا ه بین المللی چا بها ر 21 و ...
  • Hubbaed, JR. , Kal imi, M, Liberti .P _ 1 ...
  • Calder, P _ C .andP, Yaqoob; 1999.Glutamie and the immune ...
  • Maclepnan, PA. Brown, RA. Remnie, MJ. 1987;Apositive relationship between synthesis ...
  • MC, Maeeay, RG. Hackney.AC, Guion. WK, Katz. 1996. Metabolic and ...
  • Obminski .Z, Stupnicki.R. 1 997 .Comparison of the testosterone to ...
  • Karen Krzywkowski , Emil Wolsk Petersen 2001.Effect of glutamine supp ...
  • Mackinnon, LT- 1999: Advencesin exercise Immunology. Human kinetis public sher ...
  • Nelson- Cannarella, SL. Niman. DC, Jessen. J, Chang> L, Gusewitch. ...
  • peters, EM, B ateman.EDD. 1983.Ultra Marathon Running and Uppre Respiratory ...
  • نمایش کامل مراجع