مکانیسم تصفیه خانه آب ( مطالعه موردی تصفیه خانه آب استان مازندران )

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,711

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JOUYBARIAUCIVIL01_082

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1391

چکیده مقاله:

نحوه ی تصفیه آب در تصفیه خانه رامسر بطور کلی به شرح ذیل می باشد: آشغالگیر:آشغال گیر ها در جهت تامین حفاظت تلمبه ها و لوله های لجن و خوشایند کردن وضع ظاهری واحدهای مختلف تصفیه خانه بکار می روند.ساختمان کلرزنی تصفیه خانه رامسر که دارای حوضچه های آهک است و کپسول های کلر در آن مستقر شده است.از کلر بعنوان ماده ای ضد عفونی کننده در فرآیند تصفیه خانه استفاده می کنند این ماده با واکنش شیمیایی و با اکسیداسیون و یا پاره کردن دیواره سلول و نفوذ به داخل سلول و ایجاد اختلال در فعالیت سلولی عمل ضدعفونی کردن را انجام می دهد. حوضچه های اختلاط سریع در جهت اختلاط سریع و همگن کردن کلر و ازون با آب در دو ردیف بصورت حوضچه های احداث گردیده است. انعقاد سازی یا لخته شدن : همواره ذراتی در آب معلق هستند ذرات درشت، ذرات ریز. ذرات درشت در مرحله ی آشغال گیر از آب جدا می شوند اما ذرات ریز باید در مرحله ی انعقاد سازی از آب جدا گردند بدین صورت که با اضافه کردن مواد شیمیایی به مقدار صحیح و همچنین با نقطه ی مناسب تزریق و میزان سرعت بهم خوردن آب می توان ذرات ریز معلق را با چسبیدن به هم به ذرات درشت تبدیل کرد و از آب جدا نمود.حوضچه های آرامش یا ته نشینی: پس از مرحله انعقاد سازی و لخته سازی که ذرات ریز و معلق در آب به ذرات درشت تبدیل شدند نوبت به مرحله ی ته نشینی می رسد که باید در این مرحله بسته به اندازه و پراکندگی ذرات، شکل ذرات، دمای آب ، بار الکتریکی، شرایط محیطی و... ذرات را وارد حوضچه ته نشینی نمود تا جداسازی وظیفه ی صاف کردن آب را بر عهده دارد پس از آن که ذرات ریز معلق به ذرات درشت « فیلتر شنی » آن آسان تر صورت گیرد. فیلتراسیون تبدیل گشت و در حوضچه ی آرامش ته نشین شد فیلترها وظیفه دارند این مواد لخته شده و ته نشین شده را بطور کلی از آب جدا سازند . دو نوع فیلتر داریم: فیلتر های سطحی و فیلتر های عمقی.هوادهی: این مرحله در جهت کنترل طعم و بو آب صورت می گیرد که شبیه حوضچه ی جکوزی است که آب با فشار وارد حوضچه شده و هوادهی می شود و با فشار در ته حوضچه از حوضچه خارج می شود .ذخیره سازی آب : پس از هوادهی آب و خروج آب از حوضچه،آب تصفیه شده توسط لوله هایی به مخزن 3 m 10/000 منتقل شده و عمل ذخیره سازی صورت می گیرد.سپس توسط لوله 600 فولادی به شهر منتقل می شود.شایان ذکر است که مخزن ذخیره در تصفیه خانه رامسر در تراز 12 متر از سطح زمین و در پی اجرا گردیده است.

نویسندگان

رضا اورجی

عضو هیئت رئیسه انجمن علمی عمران دانشگاه آزاد جویبار و عضو انجمن بتن ا

حسین اورجی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . دکتر محمود چالکش امیری، " اصول تصفیه آب"، انتشارات ...
  • . دکتر محمود پیکری، دکتر ارجمند مهربانی، " مبانی تصفیه ...
  • کاربردهای صنعتی زئولیت، مجله آب و محیط زیست، شماره . ...
  • نمایش کامل مراجع