بروز یک مورد سپتمی سمی ناشی از آنروموناسهای متحرک در ماهیان اسکار (Astronotus ocellatus) وارداتی- جداسازی، شناسایی و بیماریزایی

سال انتشار: 1377
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 843

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-53-2_006

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

در بهار سال 1375 یک مورد سپتی سمی باکتریایی در تعدادی از ماهیان اسکار (Astronotus ocellatus) زینتی وارداتی در یکی از آکواریومهای اطراف تهران بوقوع پیوست. ماهیان مبتلا دچار بیحالی، بی ا شتهایی، کم خونی، تورم شکم، اگزوفتالمی و کاتارکت بودند. از نظر داخلی میزان زیادی مایع آسیتی خونی در محوطه شکمی تجمع یافته و پرخونی یا خونریزی درا ندامهای داخلی بویژه کبد، کلیه و صفاق و نیز لکه های قهوه ای تیره سرسنجاقی در سطح کبد قابل مشاهده بود. بعلاوه کلیه ها بزرگ و تیره و دچار نکروز مایع شده بودند. مطالعه باکتری شناسی از ماهیان م بتلا منجر به جداسازی و شناسایی یک نوع باکتری گردید که از نظر مشخصات مرفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی می توان آن را تحت عنوان آئروموناس ورونی بیووار سوبریا (A. veronii biovar sobria) معرفی نمود. این پاتوژن در شرایط تجربی و به روش ه ای حمام و تزریق داخل صفاقی برای ماهی حوض (5-2 گرم) در 22-20 درجه سانتیگراد بیماریزا بود. در این مطالعه نقش عوامل احتمالی درگیر در بروز این عفونت و بیماری ائرومونیازیس در ماهیان بحث شده است.

نویسندگان

مهدی سلطانی

گروه آموزشی بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سیدسعید میرزرگر

گروه آموزشی بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

حسینعلی ابراهیم زاده موسوی

گروه آموزشی بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران