بررسی عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های گندم تحت تأثیر تنش خشکی پس از گلدهی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,121

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_063

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی تحمل ژنوتیپ های گندم نان به تنش خشکی پس از گلدهی و تاثیر خشکی بر عملکرد و اجزای آن، آزمایشی در سال زراعی 89-1388 در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران واقع در شهرستان ورامین با استفاده از 19 لاین امید بخش و یک لاین شاهد (رقم پیشتاز) به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. کرت های اصلی در این آزمایش به دو شرایط نرمال آبیاری و تنش خشکی بعد از 50 درصد گلدهی اختصاص یافت. جهت مقایسه بین لاین ها، 20 لاین مورد بررسی در کرت های فرعی در هر یک از دو شرایط، کشت گردید. نتایج نشان داد که آبیاری بر اکثر صفات مورد مطالعه، اثر بسیار معنی دار و بر شاخص برداشت و عملکرد دانه در سطح 5% اثر معنی داری داشته است. بین ژنوتیپ های مورد مطالعه نیز تفاوت بسیار معنی داری در عملکرد دانه مشاهده شد. بر اساس نتایج این مطالعه، بیشترین عملکرد دانه تحت هر دو شرایط نرمال و تنش خشکی مربوط به لاین 19و 5 بود. در ضمن شاخص برداشت بیشترین همبستگی را با عملکرد دانه داشت

نویسندگان

محمدرضا ابراهیم زاده بنای جدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدمحمدرضا احتشامی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

بابک دلخوش

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

حسن عبدی

پژوهنده مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :