مطالعه برخی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی شریان حیاتی آبیاری استان خوزستان (مطالعه موردی: رودخانه کارون بزرگ)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 883

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_068

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

ظهور تمدن، رشدجمعیت، افزایش تولید و باردهی در همه زمینه ها از کشاورزی تا علوم الکترونیک پیشرفته بدون وجود آب شیرین هیچگاه عملی نبوده اند. در نقاط گرمسیر و خشک جهان که شبکه های رودخانه ای از اهمیت فراوان برخوردارند، منابع آبی بر اثر مصرف بیش از اندازه برای رفع نیازهای اقتصادی هم اکنون تهی گشته اند یا بزودی خواهند شد. رودخانه کارون به عنوان شریان حیاتی استان و تامین کننده آب شرب و آب مورد نیاز کلیه صنایع و فعالیتهای کشاورزی، پذیرنده حجم عظیمی از پسآبهای صنعتی و کشاورزی نیز می باشد. این پسآبها حاوی آلاینده های فلزی و ترکیبات شیمیایی مختلفی می باشند که با تخلیه به رودخانه باعث کاهش کیفیت آن می گردند. در این مطالعه ابتداء با شناسایی رودخانه و تعیین 5 ایستگاه در بازه بالا دست، میانی و پایین دست رودخانه کارون، نمونه برداری از آب رودخانه صورت گرفت و فاکتورهای شاخص کیفیت و دانه بندی مواد معلق در آب اندازه گیری گردید و چگونگی پراکنش پارامترها بین ایستگاههای مختلف بررسی شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت. نتایج نشان داد که بطورکلی میزان شاخصهای اندازه گیری شده ، در مقطع پایین دست رودخانه بیشتر است و در این نقاط ترکیبی از پسآبهای شهری و صنعتی و کشاورزی دیده می شود . بطور کلی با توجه به بالا بودن درجه حرارت، بارندگی بسیار کم و تبخیر فراوان در خلال فصول کم آب، حجم آب ورودی به رودخانه پایین، در حالیکه حجم سرانه مصرف آب در این فصول به مراتب بالاتر از فصول پر آب می باشد، که در نهایت منجر به افزایش میزان پارامترهای کیفی مورد اندازه گیری شد

نویسندگان

مرجان انصاری دزفول

دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • افیونی, م. عرفان منش . م . (1380). آلودگی محیط ...
  • جعفرزاده حقیقی, ن, باروتکوب (1378). پهنه بندی کیفیت و منابع ...
  • Darmody , R , Marlin , J (2006) _ Dredged ...
  • نمایش کامل مراجع