تاثیر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن و محلول پاشی با عناصر کم مصرف بر عملکرد و غلظت بعضی از عناصر غذایی در برگ خیار سبز

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 840

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1045

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر منابع و مقادیر مختلف کودهای نیتروژنه و محلول پاشی با عناصر کم مصرف بر میزان عملکرد و کیفیت خیار سبز یک آزمایش گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1386 در گلخانه کشت و صنعت تلاشگران ماهنشان در استان زنجان، اجرا شد. در این مطالعه از ترکیب فاکتوریل، دو منبع کود نیتروژنه شامل اوره و اوره با پوشش گوگردی، سه سطح نیتروژن (صفر، 200، 400 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) و پنج سطح محلول پاشی با عناصر کم مصرف شامل: بدون محلول پاشی، محلول پاشی با اوره (2 گرم در لیتر)، محلول پاشی با اوره + کلات آهن Fe-EDTA (2+2 گرم در لیتر)، محلول پاشی با اوره + سولفات روی (2+2 گرم در لیتر)، محلول پاشی با اوره + کلات آهن+ سولفات روی (2+2+2گرم در لیتر) استفاده شد. اعمال تیمارهای کود نیتروژنه قبل از انتقال نشاءها به گلدانها و محلول پاشی با عناصر کم مصرف پس از انتقال نشاءها و استقرار بوته ها (پنج برگی شدن بوته ها) به صورت هفتگی در چند مرحله انجام شد. در طی دوره برداشت، عملکرد اندازه گیری و در فاصله زمانی ظهور گلها تا اولین برداشت، نمونه برگ از کلیه تیمارها تهیه و میزان عناصر غذایی موجود در آن تعیین گردید. نتایج نشان داد که اثرات ساده و متقابل منابع، سطوح کود نیتروژنه و سطوح محلول پاشی بر عملکرد، تعداد میوه در بوته، غلظت عناصر نیتروژن، آهن، و روی برگ معنی دار است. بیشترین مقدار عملکرد به میزان 1002 گرم در بوته از کاربرد 400 کیلوگرم در هکتار کود اوره با پوشش گوگردی به همراه محلول پاشی با اوره + کلات آهن + سولفات روی با غلظت شش در هزار در هفته حاصل گردید و کمترین مقدار عملکرد به میزان 7/70 گرم در بوته از تیمار شاهد بدست آمد.

کلیدواژه ها:

اوره ، اوره با پوشش گوگردی ، آهن ، تعداد میوه ، روی ، خیار سبز ، عملکرد

نویسندگان

الناز شادمهر

کارشناسی ارشد باغبانی

احمد گلچین

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سالاردینی، ع.الف، و مجتهدی، م، 1372، اصول تغذیه گیاه، جلد ...
  • شفیعی، س. 1384. بررسی تاثیر منابع و مقادیر مختلف اوره-اسید ...
  • ملکوتی، م. ج. 1375. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • ملکوتی، م. ج.، و همایی، م.، 1373، حاصلخیزی خاکهای مناطق ...
  • Dhillion, K. S., Dhillon, A. K., Singh , B and ...
  • Erdal, I, and Kepenek, K., 2004. Effect of foliar iron ...
  • Guler, S, Buyuk, G, 2006, Effects of different rates on ...
  • Mortvedt, J. J., Wallace, _ and Curley, R. D., 1977, ...
  • Raun, W.R., Sander, D.H., and Olson, R.A., 1989. Nitrogen fertilizer ...
  • Tolay, I. and Gulmezoglu, N., 2004. Effect of manganese and ...
  • نمایش کامل مراجع