شناسایی موانع شکل گیری سرمایه اجتماعی در تعاونی های کشاورزی و راهکارهای ارتقاء آن با استفاده از روش بحث گروهی متمرکز

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,853

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_355

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

یکی از علل اصلی رکود تعاونی ها در بخش کشاورزی که مانع رسیدن به توافق جمعی و تسهیل همکاری در فعالیت ها و تصمیم گیری ها می شود عدم شکل گیری سرمایه اجتماعی کافی در این شرکت هاست. به نظر می رسد موانعی در شکل گیری سرمایه اجتماعی قابل قبول در شرکتهای تعاونی کشاورزی وجود دارند. هدف این تحقیق شناسایی موانع شکل گیری سرمایه اجتماعی در شرکتهای تعاونی کشاورزی بود که به روش بحث گروهی متمرکز در خرداد ماه1390 در شهرستان خدابنده انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد ضعف آموزش ارکان تعاون و عدم آگاهی اعضا نسبت به وظایشان، کمبود سرمایه و اعتبارات، تمرکز اختیارات و بروکراسی اداری، عدم نظارت کافی و نبود مرجع حل اختلاف مهمترین عوامل عدم شکل گیری سرمایه اجتماعی در این تعاونی ها بودند. همچنین موانع فرهنگی در مشارکت اجتماعی زنان از جمله مواردی بود که از سوی زنان مطرح شد. نتایج این مطالعه نشان داد برای ارتقای سرمایه اجتماعی اصلاح قوانین و مقررات تعاونی ها، افزایش مهارت های تخصصی و مسئولیت پذیری اعضا نسبت به وظایف با استفاده از دوره های آموزشی قبل از تشکیل تعاونی، ایجاد انگیزه مشارکت از طریق فراهم نمودن شرایط و امکانات به خصوص در زمینه مشارکت زنان در فعالیت ها اجتماعی با بستر سازی از طریق آگاهی نسبت به منافع فعالیت جمعی، اختصاص تسهیلات و اعتبارت به صورت هدفمند، تعیین شفاف مرجع رسیدگی به اختلافات در شرکت های تعاونی کشاورزی می توانند موثر واقع گردند

نویسندگان

شیوا نجاتیان

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی

جعفر یعقوبی

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه زنجان دانشگاه ز نجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Fukuyama, F. (1999), Social Capital and Civil Society, Paper prepared ...
  • Hobbes, G. (2000), What is social capital? A brief literature ...
  • Hong, G & Sporleder, T. L (2010), Sicial Capital In ...
  • Ostrom, E. (2000), Collective Action and the Evolution of Social ...
  • Ponthieux, S. (2004), The concept of social capital :a critical ...
  • Rose, R. (1999), Getting things done in can anti-modern society: ...
  • نمایش کامل مراجع