تاثیر تزریق درون تخم مرغی آنتی اکسیدان (ال-کارنیتین، ویتامین های E و C) و بافر (بافر بیکربنات و بافر فسفات) بر جوجه درآوری تخم مرغ های با نگهداری بلند مدت

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,226

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_448

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

کاهش توان جوجه درآوری تخم های نگهداری شده یکی از مشکلات صنعت ماکیان به شمار می رود که علت اصلی آن را افزایش pH آلبومن دانسته اند. از سویی، در دوره نگهداری وجود اسیدهای چرب غیر اشباع در زرده احتمال تولید رادیکال های آزاد و مرگ رویان را افزایش می دهد. این پژوهش برای بررسی تاثیر تزریق درون تخم مرغی چند نوع آنتی اکسیدان و بافر بر بهبود جوجه درآوری تخم مرغ برای نگهداری دراز مدت، در پاییز سال 1389 و در کارخانه جوجه کشی شرکت طیور فارس انجام شد. شمار 508 عدد تخم مرغ قابل جوجه کشی نژاد کاب برای 12 روز در شرایط استاندارد (دمای 16 درجه سانتی گراد و رطوبت 75%) نگهداری شدند. در روز چهارم دوره نگهداری (آزمایش نخست)، بافر فسفات و بافر بیکربنات و در روز هفتم دوره نگهداری (آزمایش دوم) ، محلول های ویتامین C ( 75، 50 و 25 میلی گرم)، ویتامین E (75، 50 و 25 واحد بین المللی) و ال-کارنیتین (12، 8 و 2 میلی گرم)، با سرنگ انسولین به سفیده تزریق شد. حجم محلول تزریق شده 75/0 میلی لیتر بود. در هر دو آزمایش، 3 گروه شاهد اختصاص داشت (آب مقطر، سوزن و بدون تزریق). پس از دوره نگهداری، همه تخم ها به دستگاه جوجه کشی منتقل شدند (دمای oC5/37 و رطوبت 75%). درصد جوجه درآوری تیمارهای نیدل و آب مقطر معنی دار نبود. اما جوجه درآوری سایر تیمارها نسبت به گروه شاهد کاهش یافت. بنابراین، تزریق محلول به تنهایی اثری بر جوجه درآوری نداشت، بلکه ماده حل شده در محلول مورد نظر با تغییر محیط پیرامون رویان بر زنده مانی و رشد آن تاثیر گذاشته بود.

کلیدواژه ها:

آنتی اکسیدان ، بافر ، تزریق درون تخم مرغی ، جوجه درآوری

نویسندگان

محمدرضا ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد

یوسف جعفری آهنگری

دانشجوی کارشناسی ارشد

محمدجواد ضمیری

اعضای هیات علمی دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

امیر اخلاقی

اعضای هیات علمی دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهبازی، پ و ملک نیا، ن. (1386). بیوشیمی عمومی، جلد ...
  • Tiwary, A.K, and Maeda, T. (2005). Effects of egg storage ...
  • Cotterill, O.J., Gardner, F.A., Cunningham, F.E., Funk, E.M. (1959). Titration ...
  • Olson, S.E., Seidel, J.G.E. (2000). Culture of in vitro - ...
  • Podmore, I.D., Griffiths, H.R., Herbert, K.E., Mistry, N, Mistry, P., ...
  • Silva, F.H.A., Faria D.E, Torres, K.A.A, Faria Filho, D. E., ...
  • نمایش کامل مراجع