تنوع آللی ژن گرلین (ناحیه اینترون3) مرغان بومی آذربایجان غربی به روش PCR-SSCP

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,313

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_565

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

تحقیق حاضر به منظور شناسایی تنوع آللی موجود در ناحیه اینترون 3 ژن گرلین در مرغان بومی آذربایجان غربی با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) و تفاوت فرم فضایی رشته های منفرد (SSCP) انجام گرفت. برای این منظور از تعداد 100 قطعه مرغ بومی ایستگاه اصلاح نژاد مرغ بومی شهرستان ارومیه (واقع در روستای طلاتپه) خونگیری انجام شد.کلیه کار های آزمایشگاهی در گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه و در زمستان 1389 انجام گرفت. پس از استخراج DNA، قطعه ای به اندازه 417bp از ناحیه اینترون 3 ژن گرلین با استفاده از تکنیک PCR تکثیر گردید. محصولات PCR بدست آمده به روش SSCP آنالیز گردیدند که منجر به شناسایی الگو های باندی متفاوت در مرغان مورد مطالعه گردید. برای این جایگاه از ژن گرلین، سه آلل B، A و D به ترتیب با فراوانیهای 76 .0، 0.19 و 5 0.0 و سه ژنوتیپ AB، AA و AD با فراوانیهای 52% ، 38% و 10% بدست آمد. آزمون کای اسکور برای نمونه های مورد مطالعه نشان داد که، توده طیور بومی مرکز پرورش و اصلاح نژاد استان آذربایجان غربی در تعادل هاردی واینبرگ قرار ندارد (P>0.05). بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش می توان گفت که تنوع ژنتیکی ناحیه اینترون 3 ژن گرلین مرغ بومی آذربایجان غربی نسبتا بالا بوده به طوریکه می تواند در برنامه های انتخاب و اصلاح نژاد طیور بومی کشور مد نظر قرار گیرد.

نویسندگان

محمد قادرزاده

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

علی هاشمی

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

کریم مردانی

گروه بهداشت ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فلاحتی، ف؛ رحیمی، ق؛ سیاح زاده، ه؛ انصاری، ز؛ عباسی، ...
  • Aljanabi.S, Martinez .L. (1997). Universal and rapid salt-extraction of high ...
  • Fang .M, Nie .Q, Luo .C, Zhang .D, Zhang. X.(2007). ...
  • He. D, Fang. M, Nie. Q, Peng. J, Deng. Y, ...
  • Jun. L. (2009). SNP Detection on the Polymorphism of Ghrelin ...
  • Li. W, Jin. W, Kuan. C, Jia. Y, Yan. Y, ...
  • Richards. M, Poch. S, McMurtry. J. (2005). Charac terization of ...
  • نمایش کامل مراجع