ساختار مولکولی-شیمیایی و تجزیه پذیری پروتئین و ماده خشک علوفه یونجه ی چین دوم استان کردستان به روش In situ

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,113

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_596

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر به منظور تعیین ساختار مولکولی-شیمیایی و میزان تجزیه پذیری ماده ی خشک و پروتئین علوفه خشک یونجه مناطق گوناگون استان کردستان (سنندج و کامیاران، بانه و مریوان، سقز و دیواندره و دهگلان، قروه و بیجار) با استفاده از روش in situ در مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور و روش اسپکتروسکوپی در دانشگاه کردستان در سال 1389 انجام گرفت. نتایج نشان داد که بر خلاف ماده ی خشک، کینتیک هضم پروتئین یونجه به طور معنی داری بین مناطق مختلف استان کردستان متفاوت بود (05/0>P). به صورتی که بیشترین میزان تجزیه پذیری موثر پروتئین مربوط به نمونه های سنندج و کامیاران و کمترین میزان مربوط به نمونه های دهگلان، قروه و بیجار بود. اگرچه نمونه های یونجه مناطق گوناگون استان کردستان ممکن است ترکیبات شیمیایی مشابهی داشته باشند، اما خصوصیات تجزیه پذیری و قابلیت دسترسی متفاوتی را در شکمبه نشخوارکنندگان ارائه می دهند. این تفاوت های بیولوژیکی ممکن است وابسته به ساختار مولکولی-شیمیایی و یا ویژگی های ساختاری میان علوفه ی یونجه مناطق گوناگون باشد. هدف از این مطالعه استفاده از روش اسپکتروسکوپی مادون قرمز ( DRIFT) جهت تعیین قابلیت دسترسی شکمبه ای و خصوصیات ذاتی ساختاری علوفه یونجه مناطق گوناگون استان کردستان) می باشد.

نویسندگان

هانا شیخ احمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه لرستان

آرش آذرفر

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان

سعید محمدزاده

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان

طاهره رحمتی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • AOAC(1990). Offcial Methods of Analysis, Washington, DC. ...
  • Robinson, P. H., J. G. Fadel, and S. Tamminga (1986). ...
  • Van Soest, P. J., J. B. Robertson, and B. A. ...
  • Yu, P. Z. Niu and D Damiran. 2010. Protein molecular ...
  • نمایش کامل مراجع