مطالعه خصوصیات تجزیه پذیری شکمبه ای پروتئین خام و ماده خشک کنجاله کلزای فرآوری نشده و فرآوری شده با اسید سیتریک

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 989

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_635

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

این پژوهش به منظور مطالعه خصوصیات تجزیه پذیری پروتئین خام و ماده خشک کنجاله های کلزای فرآوری شده با اسید سیتریک و فرآوری نشده، در شکمبه با استفاده از3 راس گوسفند نر بالغ که دارای کنولای شکمبه ای بودند در مزرعه دانشگاه بوعلی سینا انجام شد. در ابتدا کنجاله ها با الک 2 میلیمتری آسیاب شدند برای فرآوری از اسید سیتریک به مقدار 2 درصد ماده خشک کنجاله ها استفاده شد. 5 گرم مواد خوراکی مورد آزمایش آسیاب شده ، در داخل هر کیسه ریخته شد و کیسه های حاوی نمونه در زمان های مختلف در ساعات صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 36 و48 ساعت به صورت دوتایی در داخل شکمبه قرار داده شدند. سپس ازت نمونه ها تعیین گردیدند. بخش کند تجریه(b) در شکمبه در تیمارها تفاوت معنی داری نشان داد اما بین بخش سریع تجزیه (a)، ثابت نرخ تجزیه(c) و تجزیه پذیری موثر پروتئین در سرعت 2 درصد در ساعت و ازت نامحلول در شوینده اسیدی تفاوتی مشاهده نشد(05/0p). میانگین پروتئین های قابل تجزیه وغیرقابل تجزیه درشکمبه و پروتئین غیرقابل تجزیه ولی قابل هضم در روده باریک در کنجاله فرآوری شده با اسید سیتریک در مقایسه با کنجاله فرآوری نشده بیشتر بود (05/0>p). بین بخش سریع تجزیه شونده(a)، بخش کند تجزیه شونده(b) و ثابت نرخ تجزیه(c) مربوط به ماده خشک تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد(05/0اسید سیتریک بدون تاثیر نامطلوب بر تجزیه پذیری ماده خشک در شکمبه باعث افزایش پروتئین عبوری آن شده است

کلیدواژه ها:

اسید سیتریک ، تجزیه پذیری پروتئین ، کنجاله کلزا و شکمبه

نویسندگان

علی حاتمی

دانشجوی دکتری

پویا زمانی

استادیاردانشگاه بوعلی سینا همدان

داریوش علیپور

استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • AFRC. (1995). Energy and protein requirements of ruminant. Technical committee. ...
  • AOAC. (1990). Official methods of analysis 15th edition. Association of ...
  • Licitra, G., Hernandez, T.M. and Van Soes. (1981). Standarization of ...
  • Orskov, E.R., and McDonaldl L. (1979). The estimation of protein ...
  • Satter, L.D. (1986). Protein supply from undegraded dietary protein. J. ...
  • نمایش کامل مراجع