بررسی واکنش گیاهان زراعی به بقایای شبیه سازی شده علف کش توتال ( مزوسولفورون+ یدوسولفورون در خاک)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 949

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_843

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی حساسیت 7 گیاه زراعی مختلف به بقایای علف کش توتال در خاک آزمایش زیست سنجی در سال 1388 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. در این مطالعه که به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد، حساسیت گیاهان (نخود، عدس، لوبیا، گوجه فرنگی، ذرت، کلزا و چغندرقند) به بقایای مختلف علف کش توتال (0، 0002/0، 0005 /0،001/0 ،002/0، 004/0، 006/0 میلی گرم در کیلو گرم خاک ) بررسی شد. یک هفته بعد از سبز شدن گیاهان، درصد سبز شدن آنها تعیین شد، 30 روز پس از سبز شدن، درصد بقا، زیست توده ساقه و ریشه گیاهان مورد مطالعه اندازه گیری شد. جهت تحلیل نتایج آزمایش ضمن آنالیز واریانس داده ها، پاسخ گیاهان مورد آزمایش به بقایای علف کش توتال از طریق برازش داده های زیست توده ساقه به معادله های 3 و 4 پارامتری سیگموئیدی و محاسبه مقدار بقایای توتال برای 50 درصد بازدارندگی رشد ساقه گیاهان انجام شد. نتایج نشان دادند که با افزایش بقایای توتال در خاک، درصد سبز شدن، بقا و زیست توده ریشه و ساقه در همه محصولات مذکور کاهش معنی داری یافت. بر اساس نتایج آزمایش، نخود و کلزا بترتیب کمترین (3/29، 55/37 درصد) و بیشترین(85/92، 88 درصد) درصد تلفات زیست توده ساقه و ریشه را داشتند. براساس شاخص ID50، ذرت (0031/0 میلی گرم در کیلوگرم خاک ) و کلزا (00019/0 میلی گرم در کیلو گرم خاک ) متحمل ترین و حساس ترین گیاهان به بقایای علف کش توتال در خاک شناخته شدند و تحمل گیاهان مورد مطالعه به بقایای علف کش توتال به این ترتیب بود: کلزا< چغندرقند < عدس< لوبیا < گوجه فرنگی <نخود< ذرت.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

قدریه محمودی

کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز

ابراهیم ایزدی دربندی

اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسن راشدمحصل

اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

معصومه دهقان

کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • موسوی، س. ک، ا. زند و ح. صارمی _ 1384. ...
  • S antin-Montany a, I., J. L. Alonso-Prados, M. Villarroya, and ...
  • Sondhia, S. 2006. Determination of terminal residues of haloxyfop- p-ethy ...
  • نمایش کامل مراجع