بررسی فنولوژی موسیر ایرانی( Allium hirtifolium) در شرایط آب و هوایی مشهد

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,826

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_950

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

مطالعه فنولوژی گیاهان در حال انقراض به منظور کسب اطلاعات اولیه جهت کشت و در راستای اهلی کردن آن و جلوگیری از انقراض و نابودی این گونه های گیاهی مد نظر می باشد. هدف اصلی این مطالعه بررسی فنولوژی گونه در حال انقراض موسیر ایرانی(Allium hirtifolium) در زمین زراعی در شرایط آب و هوایی مشهد می باشد. موسیر ایرانی گیاهی چند ساله، از خانواده آلیاسه و گیاه اندمیک ایران می باشد.این گیاه کاربردهای متعددی در طب سنتی و در مصارف خوراکی دارد. جهت انجام تحقیق ابتدا اطلاعات هواشناسی و اقلیمی منطقه استخراج گردید. سپس با مراجعه به محل کشت هر هفته یک مرتبه اقدام به برداشت اطلاعات فنولوژی موسیر کشت شده در زمین گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که شروع رشد این گیاه از اواسط بهمن ماه(همراه با افزایش دما) با متوسط دمای 5/6 درجه سانتیگراد رشد رویشی شروع، مرحله گلدهی از اوایل اردیبهشت تا اواسط خرداد ماه با میانگین دمای 3/16 درجه سانتیگراد، مرحله بذر دهی با گرمتر شدن هوا از اواسط خرداد ماه تا اوایل تیر ماه و در نهایت مراحل ریزش بذر از اوایل تیرماه تا اواسط تیر ماه ادامه دارد و به طور کلی مشخص گردید که طول دوره رویشی موسیر ایرانی در شرایط آب و هوایی مشهد حدود 150 روز است.مراحل رشد رویشی تا ظهور سلقه گلدهنده نیاز به5/459 درجه-روز و برای تولید بذر نیاز به 1583 درجه –روز دما دارد.

نویسندگان

رضا گیمدیل

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مجید عزیزی

دانشیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آقاجانی مازندرانی، ق.(1379). تجزیه و تحلیل ویژگی های نزولات جوی ...
  • خیرخواه، م .دادخواه، ع.(1388).مطالعه فنولوژی Allium altissimum Regel.موسیر) و بررسی ...
  • موحدی، ر.(1378). مطالعه گیاه شناسی و فتوشیمیایی ترکیبات اسانس موسیر ...
  • Alm, D. M., J. R. M. E. McGiffen, and J. ...
  • Ghersa, C. M. and J. S. Holt, (1995); Using phenology ...
  • Rechinger, K.H. 1984. Flora Iranica, Alliaceae. Vol 76, 85 pp. ...
  • Specht, C. E. Keller, E. R. J. (1997); Temperature requirements ...
  • نمایش کامل مراجع