مروری جامع بر اقلام تعهدی و مدل های تفکیک اجزای آن

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,766

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MCED01_421

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

هدف های گزارشگری مالی و مبانی حسابداری ایجاب می کنند، اطلاعاتی که گزارشگری مالی فراهم می آورد از ویژگی های معینی برخوردار باشد. در مفاهیم گزارشگری مالی ایران از این ویژگی ها با عنوان خصوصیات کیفی یاد شده است و یکی از این خصوصیات که باعث می گردد، اطلاعات برای تصمیم گیری ها، مفید واقع شود، ارائه اطلاعات قابل اتکا است. اطلاعاتی قابل اتکا است که عاری از اشتباهات و تمایلات جانبدارانه باشد. مدیران انگیزه دارند، با مدیریت سود در نتایج عملیات شرکت تغییر ایجاد نمایند که این امر باعث نقض بی طرفی و از بین رفتن قابلیت اتکا اطلاعات می گردد. یکی از راه های مدیریت سود که تحقیقات حسابداری روی آن تمرکز نموده، بحث اختیار مدیریت نسبت به اقلام تعهدی است. در این تحقیق ابتدا به تعریف و بیان مفهوم اقلام تعهدی در حسابداری پرداخته شده است و سپس انواع مدل های تفکیک اجزای اقلام تعهدی به دو جزء منتظره و غیرمنتظره آن که توسط محققین غربی مورد استفاده قرار گرفته، اشاره و در پایان با مقایسهی این مدل ها، با مدل های مورد استفاده توسط محققین ایرانی، نتیجه گیری شده که علی رغم اینکه برای تفکیک اقلام تعهدی به اجزاء آن توسط محققین غربی ده مدل مورد استفاده قرار می گیرد، ولی توسط محققین ایرانی عمدتاً، از دو مدل شامل: مدل جونز و مدل جونز تعدیل شده برای تفکیک اقلام تعهدی به اجزای منتظره و غیرمنتظره آن، استفاده گردیده است. بدیهی است این مقاله می تواند نوشتار آموزشی مناسبی جهت آشنایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی حسابداری با مفهوم اقلام تعهدی و مدل های تفکیک اجزای آن، در کمترین زمان ممکن باشد .

کلیدواژه ها:

اقلام تعهدی ، اقلام تعهدی منتظره و اقلام تعهدی غیرمنتظره ، مدیریت سود ، مدل های تفکیک اقلامتعهدی به دو جزء منتظره و غیرمنتظره

نویسندگان

محمد علی اکبرخانی

مربی گروه حسابداری، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :