اثر تنش خشکی و روشهای مصر باکتری های محک رشد PGPR بر میزان مالون دی الدئید دی هیدروکسی گوانوزین و دی تیروزین گیاه دارویی بومادران Achillea millefolium L. در منطقه شهر ری

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 686

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MEAENRS03_107

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر تنش خشکی و روشهای مصرف باکتری های محرک رشد PGPR بر میزان مالون دی آلدئید، دی هیدروکسی گوانوزین و دی تیروزین گیاه دارویی بومادران Achillea millefolium L. آزمایشی در فروردین 1393 دردانشگاه ازاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهر ری انجام پذیرفت. این آزمایش به صورت اسپلی پلت در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار به اجا درآمد. عوامل آزمایشی شامل دوره های آبیاری به عنوان عامل اصلی در سه سطح آبیاری در 50، 90 و 130 میلی مت تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A و روشهای مختلف کاربرد باکتریهای محرک رشد PGPR شامل عدم کاربرد باکتری کاربرد ریشه مال باکتری، کاربرد باکتری در آب آبیاری و کاربرد ریشه مال + کاربرد باکتری در آب آبیاری به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج به دست آمده ناشن داد که اثر ساده تنش خشکی و باکتریهای محرک رشد مورد آزمون معنی دار و فقط اثرات متقابل دی هیدروکسی گوانزوین معنی دار گردید. در این شرایط تنش خشکی سبب افزایش مالون دی آلدئید دی هیدروکسی گوانوزین و دی تیروزین گردید بعلاوه گیاهان تیمار شده با باکتریهای محرک رشد نسبت به گیاهانی که در انها این باکتریها به کار نرفته بود دارای محتوی مالون دی آلدئید دی هیدروکسی گوانوزین و دی تیروزین کمتری بودند نتایج این مطالعه نشان داد کاربرد باکتریهای محرک رشد منجر به کاهش میزان این بیومارکرهای تخریبی گردید. به طور معنی داری سبب کاهش میزان مالون دی آلدئید دی هیدروکسی گوانوزین و دی تیروزین گردید. به صورتی که بشترین مقدار مالون دی آلدئید 88/43 نانامول بر میلی گرم وزن تر در شرایط تنش کم آبی شدید وعدم مصرف باکتری و بالاترین میازن دی هیدروکسی گوانوزین 22/93 نانومول برمیلی گرم وزن تر در شرایط تنش کم آبی شدید و عدم مصرف باکتری و بالاتری میزان دی تیروزین 37/447 نانومول بر میلی گرم وزن تر در سطح آبیاری 90 میلی متر تبخیر و عدم مصرف باکتری حاصل گردید.

کلیدواژه ها:

بومادران ، تنش خشکی باکتری های محرک رشد ، مالون دی آلدئید ، دی هیدروکسی گوانوزین و دی تیروزین

نویسندگان

احمد میرجلیلی

گروه زراعت واحد یادگار امام خمینی شهر ری دانشگاه آزاد اسلامی تهران ایران

علیرضا پازکی

گروه زراعت واحد یادگار امام خمینی شهر ری دانشگاه آزاد اسلامی تهران ایران

ابوالفضل رشیدی اصل

گروه زراعت واحد یادگار امام خمینی شهر ری دانشگاه آزاد اسلامی تهران ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شریفی عاشورآبادی، ا. لباسچی، م. متین، ا. نادری، ب. رضایی، ...
  • غنی، ع.، عزیزی، م. و تهرانی‌فر، ع. 1388. ارزیابی پتانسیل ...
  • Amado, R., R. Aeschbach and H. Neukom, 1984. 25. Gardrea ...
  • Bogdanov, M. B., M. F. Beal, D. R. Mccabe, R. ...
  • De Vos, C.H. Schat M. De Waal R. Vooijs. Ernst ...
  • Rechinger, K.H. (1963). Flora Iranica No. 158. Akademische Druke-U, Verlagsanstalt ...
  • Sharma, A.K. 2006. Biofertilizers for sustainable agriculture. Agrobios, India. 407 ...
  • نمایش کامل مراجع