بررسی رابطه بین هوش هیجانی بر استرس شغلی با نقش میانجی کیفیت زندگی کاری در کارکنان دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء شهرستان بهبهان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 722

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MEAHBTM01_054

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

هدف این تحقیق، بررسی رابطه بین هوش هیجانی بر استرس شغلی با نقش میانجی کیفیت زندگی کاری در کارکنان دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء شهرستان بهبهان می باشد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش عبارت است، از 263 نفر و حجم نمونه، براساس فرمول کوکران 156 نفر می باشد که روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای بوده ، که از پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ با پایایی (α=0/85)، پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون (1979) با پایایی (α=0/91) و پرسشنامه استرس شغلی اسیپو (1987) با پایایی (α=0/89) استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیات تحقیق، از روش های آماری (K-S)، معادلات ساختاری، تحلیل رگرسیون گام به گام، تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA)، آزمون t دو نمونه مستقل و آزمون فریدمن و با کمک نرم افزارهای liserel 8.80 و SPSS 16 استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون کلموگروف - اسمیرنوف نشان داد که جامعه مورد نظر دارای توزیع نرمال می باشد. نتایج حاصل از مدل معادلات ساختاری نشان می دهد که بین هوش هیجانی بر استرس شغلی با نقش میانجی کیفیت زندگی کاری رابطه معکوس و معناداری وجود دارد و مدل به خوبی برازش شده است. همچنین نتایج تحلیل رگرسیونی نشان می دهد، که مولفه های هوش هیجانی قادر به پیش بینی متغیر استرس شغلی کارکنان می باشند، همچنین مولفه های کیفیت زندگی کاری قادر به پیش بینی متغیر استرس شغلی کارکنان می باشند. نتایج تحلیل واریانس چند متغیره، نشان دهنده تفاوت معنادار در نوع استخدام افراد در یکی از متغیرهای هوش هیجانی، کیفیت زندگی کاری و استرس شغلی می باشد. همچنین نتایج آزمون t دو نمونه مستقل، نشان دهنده تفاوت معنادار بین مولفه های استرس شغلی کارکنان بر حسب جنسیت افراد می باشد. در نهایت براساس آزمون رتبه ای فریدمن از بین مولفه های استرس شغلی، مولفه های بارکاری نقش از بالاترین اولویت و مولفه محیط فیزیکی از پایین ترین اولویت برخوردار هستند.

نویسندگان

ایمان دانایی فر

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بهبهان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، بهبهان، ایران

ماریانوس قبادی

دانشجوی دکتری تخصصی مشاوره، دانشگاه علوم و تحقیقات سنندج

سیما مرادی بگالی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم و تحقیقات یاسوج

مسعود رحیمی گوهرگان

کارشناس روانشناسی، دبیر آموزش و پرورش شهرستان گچساران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • استورا، جین، بنجامین، 1377، تنیدگی یا استرس بیماری جدید قرن، ...
  • پورزارعی، رضا، 1386، بررسی رابطه هوش هیجانی، سلامت روان و ...
  • مختاری پور، مرضیه، بررسی رابطه بین هوش هیجانی و تئوری ...
  • ساعتچی، محمود، 1376، روان شناسی بهره وری .تهران، موسسه نشر ...
  • رضائیان، علی، 1383، مدیریت فشار روانی (مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته) ...
  • موسوی نسب، سیدمحمدحسین، تقوی، سید محمدرضا و محمدی، نورالله، خوش ...
  • Bennis. Warren, Mason. Richard and Mitroff lan I, (1987), productive ...
  • Burnard, P., Binti, H. T., Rahim, H. A., Hayes, D. ...
  • Mohebali, D. (1997). The Better Work Life: A Factor in ...
  • Shareef, Reginald. (1990). "QWL Programs Facilitate Change". Personnel Journal, Vol. ...
  • Scott, E. (2010). Chronic Job Stress Is _ Risk Factor ...
  • نمایش کامل مراجع