بررسی انطباق سکونتگاههای شهر شوشتر با شرایط اقلیمی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 530

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MEMARI03_002

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

چکیده مقاله:

این پژوهش به بررسی انطباق سکونتگاههای شهر شوشتر با شرایط اقلیمی آن پرداخته و به بررسی موقعیت جغرافیایی و خصوصیات طبیعی شوشتر میپردازد، اثر فشار زیاد جنب حارهای، ارتفاع کم و عرض پایین جغرافیایی عواملی هستند که باعث افزایش دما در ناحیه شوشتر شده است بارندگی متعلق به فصل سرد سال است که نتیجهی کم فشارهای مدیترانهای است. نوع آب و هوای این منطقه باعث شکلگیری نوع خاصی از معماری شده است. در نتیجه این نوع آب و هوا از مصالح خاصی برای معماری استفاده شده است به طوری که شوشتر را شهر آجری مینامند. شبستان و شوادان، ایوان و... از اجزای اصلی خانههای بافت قدیم هستند که از آنها برای در امان ماندن از گرما استفاده میشود. دراین پژوهش برای بررسی انرژی 10 باب منزل از بافت قدیم انتخاب شده است که بر اساس ضوابط مطرح شده در کتاب اصول معماری همساز با اقلیم در ایران تالیف دکتر منصوره طاهباز و مهندس شهربانو جلیلیان این امر صورت گرفته است و روش تحقیق توصیفی - تحلیلی است و در پایان نیز نتایج تحقیق در زمینهی انطباق اقلیم با معماری ارائه میگردد.

نویسندگان

فرشته منصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رحیمیه، فرنگیس، ربوبی، مصطفی، شناخت شهر و مسکن بومی در ...
  • ع‌ه‌اززاده، ع‌ل‌ی‌بررس‌ی ل‌طب‌اقس‌ک‌یگ‌اه ه‌ای شه‌رشروثیت‌رب اش‌ری‌طوقالی‌م‌ی _ ج‌ید(پی‌ان‌ام‌ک‌ارشن‌اس‌ی ارش‌د ج‌فی‌ای ...
  • نمایش کامل مراجع