شناسایی و خواص سنجی فسفات رسوبی کوه لار به منظور پیش بینی روش مناسب فرآوری

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,244

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MINMETALCONF01_128

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

در این پژوهش تعیین روش مناسب برای فرآوری فسفات رسوبی کوه لار با توجه به شناسایی و خواص سنجی کانسنگانجام گرفت. انتخاب مناسب ترین روش به منظور جداسازی کانی های با ارزش از باطله های همراه مستلزم شناسایی وخواص سنجی کامل کانسنگ مورد مطالعه می باشد. با توجه به مطالعات کانی شناسی (XRD) عمده کانی های تشکیل دهنده کانسنگ کلسیت، فلوئوروآپاتیت، کوارتز، کائولینیت و ایلیت تعیین شد. تجزیه شیمیایی (XRF) عمده ترکیبات را CaO, (9/16%)P2O5 (46%) و (9/24%)SiO2 تعیین کرد. در بررسی های دانه بندی d80 برابر 1900 میکرون تشخیص داده شد. در مطالعات میکروسکوپی مشخص شد که میزبان کانی سازی فسفات یک آهکمیکرایتی است. فاز اصلی و گانگ اصلی نمونه کربنات های رسوبی و کانی های ارزشمند آن کلوفان (فلورآپاتیت تبلورنیافته) و فلورآپاتیت است.درجه آزادی آپاتیت 210 میکرون تعیین شد که زمان بهینه خردایش برای دستیابی به ایندرجه آزادی 9 دقیقه ارزیابی گردید، که در این زمان حدوداً 30 % مواد به عنوان نرمه تولید شد. به علت وزن مخصوصتقریباً نزدیک کانی های تشکیل دهنده می توان از روش ثقلی به عنوان پیش فرآوری استفاده کرد. به نظر می رسد کهروش فلوتاسیون و کلسیناسیون بتواند به عنوان روش اصلی در جدایش آپاتیت از کلسیت و کوارتز استفاده شود.

نویسندگان

سیدشهاب الدین ضیایی

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه مهندسی معدن، تهران، ایران- نویسنده مسئول

بهرام رضایی

استاد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه امیرکبیر تهران (پلی تکنیک)، ایران

شهرام شریعتی

استادیار زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، گروه زمین شناسی، ساری، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آبشاهی، محمود.، نصیرخانی، علیرضا. (1367). مطالعات مقدماتی روی افق فسفات ...
  • امینی، احمد.، هادی. (1386). بررسی امکان پرعیارسازی فسفات موندون. .Lگزارش] ...
  • رضایی، بهرام. (1393). شناسایی و خواص سنجی در فرآوری مواد ...
  • Hikmet, S. (2002)- "Enhancing flotation recovery phosphate ores using nonionic ...
  • Lodha, T.R., Sinha, N.K., Sfvastava, A.C. (1984). "Cha racterization of ...
  • نمایش کامل مراجع