الگوهای نوظهور در سنجش پایداری توسعه در نظام بانکی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 511

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MNGTCONF03_102

تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395

چکیده مقاله:

گروهی از نظریه پردازان اقتصادی، بیشتر توسعه مالی را محصول افزایش نرخ سرمایه گذاری فیزیکی تلقی می کنند، در حالیکه تعدادی دیگر از آنها نقش کلیدی نهادهای مالی را علت رشد و توسعه قلمداد نموده اند. در این تحقیق، بطور کلی می توان گفت که عوامل مختلفی نظیرتوسعه فناورانه ابزارهای مالی و پالایش مقررات مربوط به این ابزارها که خود تحت تاثیر آزادسازی نهادهای مالی است و همچنین جبران مطلوبسپرده های سرمایه گذاری، کاهش مطالبات بانک ها از بخش دولتی و بالعکس توسعه بهینه مطالبات از بخش خصوصی و نیز حفظ ارزش پول، نقش معنی داری بر توسعه مالی و اقتصادی کشور و به تبع آن پایداری توسعه خواهد داشت . کشور ما با داشتن بیش از نیم قرن تجربه برنامه ریزی ) 1۱2۱ 1۱۳۱ ( در زمره باسابقه ترین کشورهای در حال توسعه جای می گیرد که نه فقط به -هدف های متعارف رشد و توسعه اقتصادی دست نیافته بلکه به نظر می رسد اکنون در مقایسه با آغاز دوره برنامه ریزی و اجرای برنامه های اقتصادی در کشور، کفه ترازوی عوامل همسو و مغایر با الزامات توسعه اقتصادی، به نفع عوامل مغایر سنگین تر شده باشد. به نظر می رسد از طریق مطالعات جامعه شناختی بتوان میزان قرابت عوامل و نهادهای اجتماعی مانند ارزشها، باورها و انتظارات جامعه کنونی ایران را با این الزاماتمورد تجزیه و تحلیل قرار داد اما حتی ارزیابی شهودی تحولات فرهنگی و اجتماعی در ایران شاید این نتیجه را به دست دهد که این عوامل ونهادهای اجتماعی مساعد را عوامل و نهادهایی گرفته اند که شدیداً ضد توسعه ای عمل می کنند. اگر ادعای مغایرت روزافزون جهت گیری عوامل و نهادهای اجتماعی با الزامات توسعه اقتصادی مورد تردید قرار گیرد در مورد عوامل اقتصادی، اثبات فاصله روزافزون بین امکانات و الزامات توسعه اقتصادی کشور آسان خواهد بود. در ادبیات اقتصاد توسعه، همواره کمبود سرمایه تا اواسطدهه 1۶۹۱ با تأکید بر سرمایه های مالی و فیزیکی و پس از آن با تأکید بر سرمایه انسانی به عنوان مهمترین مانع رشد اقتصادی مستمر در کشورهای در حال توسعه قلمداد شده است. چه در نخستین دهه های پس از جنگ جهانی دوم که نظریه های غالب در رشته نوظهور اقتصاد توسعه، قلت پس انداز و در نتیجه، عدم کفایت میزان انباشت سرمایه مالی و سرمایه گذاری فیزیکی را مانع اصلی افزایش تولید در کشورهای درحال توسعه می دانستند و چه در دهه های اخیر که اغلب نظریه پردازان اقتصاد، توسعه سرمایه انسانی را کلید طلایی دروازه توسعه تلقی کرده اند. ایران از نظر این سرمایه ها کم و بیش وضعیت خوبی نسبت به دیگر کشورهای درحال توسعه داشته است. از آن جمله منابع نفتی که به روشنی امنیت خاطر سیاستگذاران و برنامه ریزان اقتصادی ایران را داشته، به قدری که هیچ کس نگران تمام شدن آن برای چند دهه بعد نیست.در دو دهه اخیر که در پی پیدایش نظریه سرمایه انسانی، توجه کشورهای درحال توسعه به تمرکز سرمایه گذاری بر روی منابع انسانی جلب شده، ایران به لحاظ اغلب شاخص های ذیربط وضعیت کم و بیش خوبی در مقایسه با دیگر کشورهای در حال توسعه داشته است .مخارج نسبتاً عظیم دولت در بخش آموزش، شاخص گویای حجم عظیم سرمایه گذاری جامعه ایران در منابع انسانی است.

کلیدواژه ها:

الگوی نوظهور توسعه نظام بانکی

نویسندگان

ولی اله شهبازخانی

گروه اقتصاد ، واحد کرمان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمان ، ایران

ایرج کاربخش راوری

گروه اقتصاد ، واحد کرمان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمان ، ایران ، دانشجوی کارشناسی ارشد ، رشته توسعه اقتصادی وبرنامه ریزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ختایی، محمود، گسترش بازارهای مالی و رشد اقتصادی _ تهران ...
  • بانک مرکزی، گزارش اقتصادی و تراز نامه بانک مرکزی _ ...
  • BOLT, K., MATETE, M. & CLEMENS, M. (2002) Manual for ...
  • GLADWIN, T. N. (1997) Developing reputations for global sustainability. Sterm ...
  • GLADWIN, T. N. (2000) A Call for Sustainable Development. Mastering ...
  • GLADWIN, T. N., KENNELLY, J. & KRAUSE, T. (1995) Shifting ...
  • S OUBBOTINA, T. P. (2004) Beyond Economic Growth; An Introduction ...
  • THE WORLD BANK (2006a) What is Sustainable Development? Washington D.C., ...
  • THE WORLD BANK (2006b) Where is the Wealth of Nations? ...
  • نمایش کامل مراجع