بررسی اثر ماده شیمیایی En565( فسفوناتهای دی و تری آمینی ) نسبت به Polyphosphates (هگزامتافسفات سدیم ) درکاهش رسوبگذاری مبدلهای حرارتیċ 165و ċ 185شرکت لاستیک پارس (سهامی عام)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,542

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MOBADDEL03_021

تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1390

چکیده مقاله:

مبدلها تجهیزاتی هستند که جریان گرمایی را بین دو یا چند سیال در دماهای مختلف فراهم می کنند . مبدلهای گرمایی در محدوده وسیعی ازکاربردها استفاده می شوند. این کاربرد ها شامل: صنایع تولید برق ،صنایع فرایندی شیمیایی، غذایی، الکترونیک،مهندسی،محیط زیست ودر نهایت صنایع لاستیک سازی وکاربردهای فضایی می باشد. امروزه در اکثر صنایع برای کنترل رسوب وخوردگی در مبدلهای حرارتی ودیگهای بخار فعالیتهای نظیر نرم کردن آب ( کاهش کاتیونهای ca2+ وMg2+ ) در کنار تزریق مواد شیمیایی بازدارنده خوردگی و رسوب انجام می گیرد. در صنایع متداول ترین روش برای کاهش کاتیونهای سختی آور آب استفاده از رزینهای تعویض یونی (کاتیونی،آنیونی )یا سیستم اسمز معکوس می باشد. اما به هر اندازه که پیش تصفیه آب مورد استفاده در صنایع کامل باشد ، مشکلات ناشی از خوردگی و رسوب از بین نخواهد رفت.بنابراین در این راستا انتخاب نوع ماده باز دارنده رسوب وخوردگی در صنایع مختلف به ویژه در مبدلهای حرارتی بسیار حائز اهمیت است. ترکیباتی نظیر بیس- فسفونات و پلی فوسفاتها از دیرباز جهت بازدارندگی از رسوب مورد استفاده قرار می گیرند. با اضافه شدن گروه آمینی به فوسفوناتها ( -NH2-C-PO(OH)2 ) کارائی این نوع ترکیبات ارگانیکی افزایش چشمگیری یافته است و نیزباعث کاهش رسوب وخوردگی درمبدلهای حرارتی گردیده . این قبیل فوسفوناتها ساختای شبیه به آمینوپلی کربوکسیلیت ها دارند و در درجه حرارتهای بالا مقاوم هستند وبه راحتی هیدرولیز نمی شوند. لذا جایگزینی ماده شیمیایی En565 به جای Bisphosphonate و Polyphosphate در همین راستا انجام گرفت.

نویسندگان

محسن یارمرادی

مسئول کنترل خوردگی شرکت لاستیک پارس(سهامی عام)

تیمور رحمانی

مدیر تکنولوژی لاستیک پارس(سهامی عام)

مراد حسنوند

مدیر کامپاندینگ لاستیک پارس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آ نقش آب وکنترل خوردگی درصنایع ...
  • کنترل خوردگی در صنایع (جلد یک دو، سه) ...
  • خوردگی وروشهای کنترل آن ...
  • تجهیزات صنایع نفت وگازوپتروشیمی Industrial chemical cleaning [5] ...
  • شستشوی شیمیایی دستگاههای صنعتی ...
  • نمایش کامل مراجع