ضرورت توسعه پایدار با بهره برداری بهینه از منابع طبیعی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,484

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA01_414

تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1393

چکیده مقاله:

در زمینه دستیابی به کشاورزی پایدار زیربخش های مختلفی از جمله کشاورزی ارگانیک، مکانیزاسیون، گیاه پزشکی و منابع طبیعی وجود دارد که در بخش منابع طبیعی یکی از مسائل مهم احیا و بهره برداری پایدار و بهینه از جنگل، مرتع و محیط زیست می باشد. از آنجا که توسعه و پیشرفت در کشور به حفظ منابع طبیعی پایه حیات ختم می شود، حفظ،احیاء، توسعه و بهره برداری اصولی و بهینه از جنگل ها، مراتع، بیشه های طبیعی، اراضی ساحلی و حفاظت از آب و خاک کشور در راستای توسعه پایدار ضروریست. ایران از نظر منابع طبیعی، تنوع زیستی وسیعی دارد که مطابق آن دانش بومی و خرده فرهنگ های مستعدی به عنوان سرمایه های عظیم شکل گرفته اند. منابع طبیعی تجدید شوند از ارکان اصلی توسعه پایدار است و بستری برای امنیت زیستی، رونق و توسعه کشاورزی و پشتوانه ای برای تولید پایدار بوده که باعث کنترل و مدیریت ریزگردها کاهش اثرات خشکسالی، تاثیر تغییرات اقلیمی، حفاظت آب و خاک می شود در این رهگذر انجام تحقیقات هدفمند و تربیت نیروی ماهر، آموزش و ترویج مباحث نوین در راستای کشاورزی پایدار و توسعه آن انجام تحقیقات مختلف در زمینه بهره برداری پایدار و بهینه از منابع طبیعی، مدل سازی اگرواکوسیستم های پایدار می توانند به عنوان مهمترین عوامل تاثیرگذار مطرح شود. همچنین از جمله راهبردهای توسعه پایدار در بخش منابع طبیعی اصلاح نظام بهره برداری از منابع طبیعی (منابع پایه تولید) و مهار عوامل ناپایداری منابع و بهره برداری اصولی از این منابع، ارتقای مشارکت های مردمی در مدیریت پایدار (برنامه ریزی، اجراء نظارت و ارزیابی) جنگل ها و مراتع هماهنگی بین مجموعه دستگاه های اجرایی اثرگذار بر عرصه های منابع طبیعی با اعمال مدیریت یکپارچه و نظام مند بر منابع طبیعی کشور و نیازمند ارتقاء دانش، بینش، مهارت سطح فکری و فرهنگی بهره برداران و برقراری یک ارتباط صحیح و اثربخش با بهره برداران عرصه های منابع طبیعی می باشد.

نویسندگان

کلثوم رضایی

دانشجوی دکتری زراعت - فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه ایلام

فریدون سلیمانی

دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری و کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

نسرین قادری دانشمند

کارشناس ارشد زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی راهمین اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :