شناسایی ترکیبات اسانس و ارزیابی خواص ضد میکروبی سه عصاره متفاوت از گیاه Salvia multicaulis Vahl از دو منطقه اراک و کردستان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,148

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA02_586

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393

چکیده مقاله:

موضوع این مطالعه شناسایی اجزاء سازنده اسانس و ارزیابی فعالیت انتی میکروبی عصاره متانولی ، هیدروالکلی و n-هگزانی گیاه مریم گلی ارغوانی (Salvia multicaulis Vahl) می باشد. سرشاخه هوایی گیاه از دو منطقه اراک و کردستان در سال 1391 جمع آوری شد و اسانس آن از طریق روش تقطیر با بخار آب با دستگاه کلونجر جداسازی گردید و توسط گاز کروماتوگرافی جفت شده با طیف سنج جرمی شناسایی شد. ترکیبات عمده اسانس گیاه جمع آوری شده از منطقه اراک شامل آلفا پینن (10/91)، 1و8 سینئول (12/33)، بورنئول (15/84) و ترانس کاریوفیلن (12/47) می باشد در حالیکه ترکیبات عمده اسانس گیاه جمع آوری شده از منطقه کردستان شامل ترانس کاریوفیلن (8/09)، اسپاتولنول (6.01)، 2-نفتالین متانول 1 و 2و 3 و 4 (14/31) ، کاریوفیلنول (7/37) می باشد. فعالیت ضد میکروبی عصاره های گیاه در برابر باکتری گرم مثبت و منفی با دو روش دیسک دیفیوژن و MIC اندازه گیری شد. تقریبا همه عصاره ها در برابر باکتری های Bacillus subtilis و Staphylococcus epidermidis فعالیت متوسطی از خود نشان دادند. با بررسی خواص ضد میکروبی عصاره ها مشاهده شد که عصاره های n-هگزانی هر دو نمونه گیاهی بیشترین قدرت مهار میکروب ها را دارا است به طوری که عصاره n-هگزانی گیاه اراک قادر بوده 5 باکتری (K.pneumouniae, E.coli, B.subtilis, S.epidermis, P.vulgaris) و عصاره n-هگزانی گیاه کردستان 3 باکتری (K.pneumouniae, B.subtilis, S.epidermis) را مهار کند. با این وجود حداقل غلظت مهار کنندگی رشد (MIC) تنها در مورد عصاره n-هگزانی اراک برای باکتری E.coli قابل ملاحظه بود.

نویسندگان

مریم اخباری

استادیار پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان

زهرا قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان

حسین بتولی

استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان (باغ گیاه شناسی کاشان)

محمدرضا عنایت

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشکده اسانس هاس طبیعی دانشگاه کاشان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Fazly Bazzaz, B.S.; Khajeh Karamadin, M.; Shokoohei, Zadeh. Iran. J. ...
  • Mehregan, H.; Mojab, F.; Pakdaman, SH.; Poursaeed, M. J. Rharm ...
  • Zargari A. Medicinal plants, Tehran university publications. 1990; Vol, 4. ...
  • Usher G. A dictionary of plants. CBS publisher and distributors. ...
  • Mozaffarian V A dictionary of Iranian plant names. Farhang Moaser ...
  • نمایش کامل مراجع