مقایسه الگوهای ارتباطات خانوادگی و تنظیم هیجانی مادران دانش آموزان ADHD ، LD و عادی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 699

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MRHCONF02_219

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

هدف از این پژوهش مقایسه الگوهای ارتباطات خانوادگی و تنظیم هیجانی مادران دانش آموزان مبتلا به بیش فعالی- نقص توجه، مبتلا به اختلال یادگیری و عادی بود. دانش آموزان دچار اختلال بیش فعالی- نقص توجه و دانش آموزان دچار اختلال یادگیری)هر کدام 35 نفر از بین مراجعان به کلینیک های غرب و شمال غرب تهران انتخاب شدند. دانش آموزان عادی به طور تصادفی از مدارس دولتی غرب و شمال تهران انتخاب شدند 35 نفر. کل نمونه دارای بهره هوشی 09 تا 9 و 8 تا ساله بودند. مادران دانش آموزان به پرسشنامه های الگوهای ارتباطات خانوادگی و تنظیم هیجانی پاسخ دادند. نتایج آزمون تحلیل واریانس یک راهه نشان داد جهت گیری گفت و شنود در خانواده های دانش آموزان عادی و اختلال یادگیری بیش از دانش آموزان بیش فعال-نقص و در دانش آموزان دچار اختلالیادگیری بیش از دانش آموزان دچار اختلال بیش فعالی - نقص توجه بود. جهت گیری همنوایی در خانواده های دانش آموزان عادی بیش از دو گروه دیگر بود. جهت گیری همنوایی در خانواده های دانش آموزان دچار اختلال یادگیری بیشتر از دانش آموزان دچار اختلال بیش فعالی- نقص توجه بود. ارزیابی مجدد در مادران دانش آموزان عادی بیشتر از دو گروه دیگر و در مادران دانش آموزان دچار اختلال یادگیری نیز بیش از مادران دانش آموزان دچار اختلال بیش فعالی- نقص توجه بود. به کارگیری فرونشانی در مادران دانش آموزان عادی کمتر از دو گروه دیگر بود. پیشنهاد می شود برای بهبود ناسازگاری های فرزندان، مهارت تنظیم هیجانی به والدین- به ویژه مادران- آموزش داده شود تا با ایجاد امکان گفت و شنود مناسب در فضای خانواده، امکان تجربه و بیان هیجان مثبت افزایش یابد

نویسندگان

سیدابوالقاسم مهری نژاد

دانشیار، دکترا ، روان شناسی بالینی، روان شناسی،علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه الزهرا(س)

سارا رجبی مقدم

درجه علمی ، کارشناسی ارشد، روانش شناسی تربیتی، گروه روان شناسی تربیتی،دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی ودانشگاه الزهرا(س)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فراهتی، م. فتحی آشتیانی، ع. مرادی، ع. (1390)" رابطه بین ...
  • آکیمیایی، س ع. بیگی، ف.(1389)" مقایسه کارکردهای خانوادگی مادران کودکان ...
  • محمدی، ا. بیرشک، ب. غرایی، ب.(1392) "مقایسه اثربخشی گروه درمانی ...
  • Faber AJ, Edwards AE, Baure KS, Wetchler JL.(20 03)Family structure: ...
  • William B, Matthew S.(20 04) Correlates of self-reported coercive parenting ...
  • نمایش کامل مراجع