زالو درمانی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 10,082

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MTHE01_004

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1389

چکیده مقاله:

زالو جانور عجیبی است که صدها سال است از آن به صورت زنده یا فرآورده برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود. امروزه باز هم استفاده از زالو در بسیاری از کشورهای دنیا و حتی در کشورهای پیشرفته رایج شده است، چنان چه اکنون زالو را با عنوان جراح کوچک (Micro Surgeon) می شناسند. مکیدن خون بیمار و ترشح آنزیم هایی با خواص درمانی متعدد، باعث شده است که زالو درمانی، روشی ساده و ارزان قیمت برای درمان بسیاری از بیماری ها باشد. محل نیش حیوان به شکل Y میباشد و هنگام گزش فرد درد بسیار خفیفی احساس میکند.در طب سنتی ایران، زالو درمانی همراه با سایر روش های درمانی مثل گیاه درمانی به صورت ترکیبی برای درمان بسیاری از بیماری ها تجویز شده است.بیش از دو هزار سال است که از زالو به شکل ابزار سوزن مانند - ابزاری که به بدن می چسبد و خون را میمکد - در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. زالوها کرم های آبزی و یا گاهی خاکزی دارای عادات شکاری یا انگلی هستند و در آنها بادکش های بزرگ انتهایی به منظور حرکت و چسبیدن وجود دارد. زالوها جانوران لاشهخوار، شکاری یا انگلی بوده و گروهی از آنها دارای عادت خونخواری هستند. زالوهای خونخوار توسط بادکش به میزبان چسبیده سپس یک آنزیم ضد انعقاد به نام هیدرودین آزاد کرده و از خون میزبان تغذیه میکنند. در یک وهله غذایی، زالو میتواند چندین برابر وزن خود خون بخورد. قسمت بیشتر آب خون دفع میشود ولی قسمت غلیظ و متراکم این غذای کامل، به صورت مایع غلیظی باقی میماند و به آهستگی ظرف چندین ماه هضم می شود.زالو از ۲۵۰۰ سال قبل در هند، یونان، روم، ایران و سپس در اروپا مورد استفاده پزشکی بوده است. در قرن نوزدهم از این جانور کوچک برای درمان هر دردی از جمله سردرد، تب، زخمهای عفونی شده، دمل و آبسه، ورمها، هموروئید و غیره استفاده میشده است. شایان ذکر است اداره مواد غذایی و دارویی آمریکا یا F.D.A ) Food and Drug Administration ) بعد از بررسی های انجام شده و طی مراحل کاملا علمی و با رعایت اصول اثربخشی (efficacy) و ایمنی (safety)، کاربرد زالو در جراحی ها را مورد تأیید قرار داده است.

نویسندگان

احمد نریمانی

دانشجوی پزشکی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارتش و ع

فاطمه شهرجردی

دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه پیام نور واحد تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . مصطفوی، جلال، پاکدامن، ابوالقاسم، مقایسه طب قدیم ایران با ...
  • . قدسی، مهدی، تاریخچه خدمات پنجاه ساله انستیتو پاستور ایران ...
  • . روستایی، محسن _ تاریخ طب و طبابت در ایران ...
  • .http : /fa.parsiteb .com ...
  • .http : /giah- darmani .persianblog .ir ...
  • نمایش کامل مراجع