بررسی وضعیت اصناف متخلف و غیربهداشتی مرتبط با ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی(در محدوده شبکه بهداشت و درمان جنوب تهران)

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,748

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MTHE01_018

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1389

چکیده مقاله:

قانون مواد خوردنی و آشامیدنی مشتمل بر 18 ماده است که ماده آن نحوه کنترل و برخورد با متخلفین مراکز تهیه، توزیع، نگهداری، فروش و حمل و نقل مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی را مشخص میسازد. آئین نامه اجرایی اصلاحیه ماده مذکور در پنج فصل به ترتیب به بهداشت فردی، شرایط ساختمانی و بهداشتی مراکز، وسایل و لوازم کار، وظایف مسئول بهداشت محل و مأمورین نظارت و تکالیف صاحب یا مدیر محل های مشمول قانون و در انتها طبقهبندی اماکن و مراکز و کارگاهها و کارخانجات از لحاظ شمول مواد این آئیننامه می پردازد. طبق ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مسئولیت رسیدگی به اماکنی که به هر نحو با مواد یاد شده ارتباط دارند بر عهده وزارت بهداشت و به طبع از آن شبکه های بهداشتی درمانی می باشد. به موجب این قانون بازرسین تعیین شده بایستی با نظارت دقیق بر امر تهیه و توزیع مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی و ... در موارد مشاهده تخلف از سوی هر یک از اماکن و موسسات تحت پوشش، با تنظیم گزارش و ذکر تخلفات و تائید آن توسط مسئول بهداشت محل، واحد متخلف و غیربهداشتی را به دادگاه صالحه معرفی نماید.این مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی و کاربردی می باشد که در طی سال 1388 و با بررسی گزارش های بازرسان بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان جنوب تهران که به دادگاه تعزیرات حکومتی ارسال گردیده انجام شد. هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی بارزترین و بیشترین تخلفات ارجاعی به دادگاه تعزیرات حکومتی توسط بازرسین بهداشت جنوب تهران و در پی آن بررسی علل اصلی این تخلفات می باشد. با یاری گرفتن از نتایج بدست آمده در این مطالعه می توان راهکارهای مناسب جهت کاهش پرونده های ارجاعی به دادگاه تعزیرات حکومتی و همگام با آن رعایت بیشتر مسائل مرتبط با بهداشت در اصناف و موسسات مرتبط با مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را شاهد بود.

کلیدواژه ها:

قانون مواد خوردنی و آشامیدنی ، تخلفات بهداشتی ، اصناف ، دادگاه تعزیرات حکومتی

نویسندگان

بهنام سپهرنیا

کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان جنوب تهران

سیدرضا حسینی سده

سرپرست شبکه بهداشت و درمان جنوب تهران

لیدا فقیه نصیری

معاونت شبکه بهداشت و درمان جنوب تهران

محمدسعید صبرایین

کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان جنوب تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ مسعودی . ح، روح اللهی . ف، "بهداشت مواد ...
  • دباغی مقدم .، "پرسش های بهداشت مواد غذایی"، انتشارات دیباگران، ...
  • حجار تبار. م، "مسمومیت های غذایی در انسان" _ انتشارات ...
  • دارابی . ش، "راهنمای تهیه و تدوین طرح تحقیقاتی"، انتشارات ...
  • صانعی . س . ح، "آمار حیاتی کاربردی" _ انتشارات ...
  • سیف . ن، نوده فراهانی . ق _ "مجموعه قوانین ...
  • _ http :/www.j obportal.ir ...
  • _ http : //lawo ffice.mohme. gov.ir 9 _ http ://www.fdo.ir ...
  • _ http ://www.mums .ac.ir ...
  • نمایش کامل مراجع