بررسی اثر تاریخ های مختلف کاشت بر عملکرد بذر شبدرلاکی در مازندران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 415

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0254

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

شبدر لاکی Trifolium incarnatum L گیاهی یکساله علوفه ای است که در اواخر پاییز و زمستان رشد داشته و گلدهی آن در اوایل بهار اتفاق میافتد و بعنوان رقمی مناسب برای مناطق میانبند مازندران و اراضی کشت دوم پس از برنج است که در طول فصل سرد با سرما مواجه و شبدر برسیم در آنها دچار سرمازدگی می گردد. این تحقیق بمنظور بررسی اثر تاریخ های مختلف کاشت بر عملکرد بذر شبدرلاکی در مازندران در چهار تاریخ مختلف کاشت 31 شهریور، 15 و 30 مهر و 15 آبان سال 1391 در قالب اجرایی بلوک کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات زراعی قراخیل مازندران اجرا و مورد بررسی قرار گرفته، در پایان اردیبهشت سال 1392 قابلیت برداشت پیدا کرد. تجزیه واریانس عملکرد بذر نشان داد که تاریخ های کاشت در سطح احتمال 1% دارای تفاوت معنی داری باهمدیگر بودند و در مقایسه میانگین ها نیز تاریخ اول و دوم نسبت به تاریخ های بعدی برتری داشتند. متوسط عملکرد واحدهای آزمایشی 693 کیلوگرم در هکتار و بیشترین تولید بذر مربوط به تاریخ کاشت اول ( 31 شهریور) و دوم( 15 مهر) به ترتیب 837 و 733 کیلوگرم درهکتار بود. این نتیجه نشان می دهد امکان کاشت شبدر لاکی با هدف تولید بذر وجود داشته، اما نواقص آن از جمله ریزش بذر قبل از برداشت و باقیماندن بذر در نیام باید برطرف گردد.

نویسندگان

خلیل چابک

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Evers, G.W., P.T. Smith., S.D. Blackerby and D.S. Doctorian. 1995 ...
  • Evers, G.W. 1982. Seeding growth and nodulation of arrowleaf, crimson ...
  • Gilbert. C.L., G.R. Smith, and I.J. Pemberton. 1993. Seasonal production ...
  • Knight, w.E. 1985. Crimson Clover.In N. L. Taylor (ed.). Clover ...
  • نمایش کامل مراجع