اثر باکتری های محرک رشد بر جوانه زنی و رشد گیاهچه سویا

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 846

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0494

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه اثر باکتری های محرک رشد بر جوانه زنی و رشد گیاهچه دو رقم سویا، آزمایشی در دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار به اجرا در آمد. در این تحقیق فاکتور رقم در 2 سطح (linford و vilyams) و تلقیح بذر با باکتری در 5 سطح (تیمار شاهد (بدون تلقیح) (B0)، (B1)ء Pseudomonas fluorescens strain 99 Pseudomonas،ء (B3)ء Pseudomonas fluorescens strain 108 (B2), Pseudomonas fluorescens strain 103 (B4) fluorescens strain 187، در نظر گرفته شدند. صفات مورد ارزیابی در این آزمایش شامل: طول ساقه چه و ریشه چه، وزن تر ساقه چه و ریشه چه، وزن خشک ساقه چه و ریشه چه، ضریب آلومتریک، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی و شاخص ویگور بذر بودند. نتایج این تحقیق، حاکی از آن بود که در بیشتر صفات رقم linford نسبت به رقم vilyams واکنش بهتری را به این ریزجانداران نشان داد. همچنین باکتری سودوموناس فلورسنس سویه 108 بیشترین طول ساقه چه و ریشه چه، وزن خشک ساقه چه و ریشه چه، درصد و سرعت جوانه زنی و شاخص ویگور بذر را در بین تیمارهای مختلف بهخود اختصاص داد و کمترین میزان این صفات در تیمار شاهد (بدون تلقیح) مشاهده گردید. آنچه مسلم است باکتری های محرک رشد اثر معنی داری را در بیشتر صفت های مورد مطاالعه داشته اند. شاید بتوان اینگونه بیان داشت که این ریزجانداران از طریق موادی که از خود ترشح میکنند، شرایط را برای جوانه زنی بهتر و مساعدتر بذر و رشد گیاهچه فراهم می کنند.

کلیدواژه ها:

باکتری های محرک رشد ، جوانه زنی ، رشد گیاهچه ، سویا

نویسندگان

سید محمدرضا احتشامی

عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

مهدی بازرگان

کارشناس ارشد زراعت

میثم اسدی

کارشناس ارشد زراعت

اعظم رومانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Gholami, A., Shahsavani, S., Nezarat, S., 2009. The Effect of ...
  • Hasanudin, H., 2003. Increasing of the nutrient and uptake avaliability ...
  • Sharma, S., Kumar, D.P., Raj, H, Bhardwaj, S.K., 2009. Isolation ...
  • Manafee, W.F., Klopper, J.W., 1994. Application of plant growth promoting ...
  • Mavrodi, O.V., Walter, N, Elateek, S., Taylor, C.G., Okubara, P.A., ...
  • نمایش کامل مراجع