تأثیر تاریخ و تراکم کشت گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench) بر تنوع و زیست توده علفهای هرز در شرایط آب و هوایی ساری

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 629

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0583

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

این آزمایش به صورت کرتهای خردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ی پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با هدف بررسی تأثیر تاریخ و تراکم کشت گیاه دارویی سرخارگل بر تنوع و زیست توده علف های هرز در سال 1392 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه تاریخ کشت ( 20 فروردین، 19 اردیبهشت و 18 خرداد 1392 ) و سه تراکم کشت(7، 10 و 16 بوته در متر مربع) بود. در این مطالعه، علفهای هرز تاج خروس ،(Amaranthus spp. )، قیاق (Sorghum halepense L.) ، گاوپنبه (Abutilon theophrasti L.) و پیچک صحرایی (Convolvulus arvensis L. ) بیشترین فراوانی را در بررسی فلور علفهای هرز در منطقه ثبت کردند. علف هرز غالب در میان تاریخهای کشت بهاره سرخارگل، تاج خروس بود. بیشترین فراوانی (33/8 بوته در متر مربع) و زیستتوده خشک کل علفهای هرز (104/1 گرم در متر مربع)، مربوط به تر اکم 7 بوته در متر مربع بود. همچنین، بیشترین مقدار زیست توده تر اندامهای هوایی ، 707/9 گرم در متر مربع مربوط به سرخارگل های کشت شده در تاریخ 19 اردیبهشت با تراکم 7 بوته در متر مربع بود. کمترین مقدار زیست توده تر و خشک ریشه نیز، در کرتهایی به دست آمد که سرخارگل ها در تاریخ 18 خرداد با تراکم 16 بوته در متر مربع کاشته شدند. در مجموع، نتایج نشان میدهد که تغییر تاریخ و تراکم کشت گیاه دارویی سرخارگل بر فراوانی و زیست توده علفهای هرز اثر کاهشی داشته است.

نویسندگان

سمانه اسدی صنم

دانشجوی دکترای زراعت و باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

محسن زواره

استادیار گروه زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

همت اله پیردشتی

دانشیار گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

فاطمه سفیدکن

استاد گروه فیتوشیمی گیاهان دارویی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ظ91/8 ال4/85ظ209/1 349/8=28/96 ...
  • _ _ C. L.. Zhang, S. C., Sung, J. M., ...
  • Dzuin J. L., Pedersen, P., 208. Soybean seed yield response ...
  • _ _ J., Deo, B., 2000. Effect of plant population ...
  • _ _ 1997. Planting density effect on root yield of ...
  • نمایش کامل مراجع