واکنش عملکرد و اجزای عملکرد دانه آفتابگردان به نیتروژن در شرایط رقابت با علف هرز

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 432

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0627

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن بر رشد و عملکرد آفتابگردان در شرایط رقابت با تراکم های مختلف علف هرز تاج خروس آزمایشی مزرعه ای در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. طرح آزمایشی اسپلیت پلات با 3 تکرار بود. تیمارها شامل نیتروژن (75، 150 و 225 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره) به عنوان کرت های اصلی و تراکم علف های هرز تاج خروس (0، 5، 10، 20 بوته در مترمربع) به عنوان کرتهای فرعی بودند. نتایج نشان داد رقابت علف های هرز نیز منجر به کاهش معنی داری در عملکرد و اجزای عملکرد آفتابگردان شد به طوریکه حتی تیمار کمترین تراکم علف هرز ( 5 بوته در متر مربع) کاهش معنی داری را در این صفات داشت. بیشترین میزان کاهش عملکرد در تیمار 20 بوته علف هرز به دست آمد ( 58 درصد). تیمارهای 5 و 10 بوته علف هرز در متر مربع به ترتیب 28 و 45 درصد کاهش در عملکرد آفتابگردان ایجاد کرد. برهمکنش نیتروژن و تراکم علف های هرز معنی دار بود. افزودن نیتروژن نتوانست از اثر کاهشی علف های هرز بکاهد. به طوری که افزایش نیتروژن از سطح 75 کیلوگرم به بعد در تیمارهایی با حضور 10 بوته علف هرز در متر مربع افزایش معنی داری را در عملکرد ایجاد نکرد. به طور کلی نتایج نشان داد میزان بهینه قابل توصیه به کشاورزان در شرایطی که علف های هرز وجود نداشته باشد 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار ولی درمزارعی با آلودگی علف های هرز تاج خروس میزان 75 کیلوگرم نیتروژن در هکتار می باشد.

نویسندگان

روح اله نادری

دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز

سید عبدالرضا کاظمینی

دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

محسن عدالت

دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :