اثر محلولپاشی برگی سطوح مختلف سالیسیلیک اسید، متیل جاسمونات و محیط کشت بر خصوصیات رشدی شاخساره بادرنجبویه در کشت درون شیشه ای

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 605

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0870

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

بادرنجبویه یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که از زمانهای دور جهت درمان بیماریها استفاده میشود. متیل جاسمونات نقش مهمی در رشد و نمو گیاه و پاسخ به تنشهای محیطی دارد. این آزمایش به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این مطالعه اثرات سطوح مختلف متیل جاسمونات، سالیسیلیک اسید (صفر،0/1، 0/3، 0/5 و یک میلی مولار) و محیطهای کشت (B5 ،1/2MS ،MS و 1/2B5) مورد بررسی قرار گرفت و هفت روز پس از محلولپاشی برگی سطوح مختلف تیمارهای یاد شده تعداد شاخساره، طول بلندترین شاخساره، تعداد گره در بلندترین شاخساره، وزن تر و خشک گیاهچه اندازه گیری شد. بیشترین تعداد شاخساره در محیط کشت MS و در غلظت یک میلی مولار متیل جاسمونات و سطوح 0/3 و یک میلی مولار سالیسیلیک اسید مشاهده شد. کمترین طول شاخساره در محیط کشت MS در غلظت 0/1 میلی مولار متیل جاسمونات و بیشترین طول شاخساره نیز در غلظت 0/1 میلیمولار سالیسیلیک اسید مشاهده شد. بیشترین تعداد گره نیز در محیط کشت MS و غلظت 0/1 میلی مولار سالیسیلیک اسید مشاهده شد. همچنین در محیط کشت MS و غلظتهای یک میلی مولار متیل جاسمونات و 0/1 میلی مولار سالیسیلیک اسید بیشترین وزن تر و خشک گیاهچه وجود داشت. در مجموع محیط کشت MS در مقایسه با محیطهای کشت (B5 ،1/2MS و 1/2B5) برتر بود.

نویسندگان

فاطمه آقائی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

ناصر محب علی پور

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد