اثر پیش تیمار متیل جاسمونات بر ویژگیهای جوانه زنی بذر ذرت در شرایط شور

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 899

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0953

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

این آزمایش در سال 1392 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در آزمایشگاه دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان اجرا شد. بذر خشک، بذر پرایم شده در آب و در محلولهای 0/2، 0/4 و 0/6 میکرومولار متیل جاسمونات به همراه چهار سطح شوری ناشی از NaCl (صفر، 1، 2 و 3 دسی زیمنس بر متر) به عنوان تیمارهای آزمایشی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که پیش تیمارهای مختلف بر طول ریشه چه، طول ساقه چه، درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی اثر معنیدار داشته است.طول ریشه چه و ساقه چه تحت تاثیر معنیدار تنش شوری قرار گرف. مقایسه میانگین روشهای مختلف پرایمینگ در مورد صفات درصد جوانه زنی و طول ساقه چه نشان داد که کمترین درصد جوانه زنی و طول ساقه چه در تیمار بذر خشک بود و پیش تیمار کردن بذرها سبب افزایش معنی دار درصد جوانه زنی و طول ساقه چه شده است. برش دهی برهمکنش پرایمینگ در شوری نشان داد که سرعت جوانه زنی در تمام سطوح شوری در تیمار های پرایمینگ با آب مقطر و پرایمینگ با محلول 0/2 درصد متیل جاسمونات معنی دار بوده است در حالی که بررسی برش دهی برهمکنشها در مورد طول ریشه چه نشان داد که این ویژگی در تمام سطوح شوری علاوه بر پرایمینگ با آب مقطر و محلول 0/2 درصد متیل جاسمونات در تیمار بذر خشک هم معنی دار بوده است. در کل، نتایج نشان داد که پیشتیمار بذور ذرت میتواند سبب بهبود ویژگیهای جوانه زنی شود و از این منظر تفاوتی بین پرایم با آب خالص و غلظت های مورد استفاده متیل جاسمونات وجود ندارد.

نویسندگان

صاحبه ولی اللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه گیلان

محسن زواره

استادیار فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Creelman, R. and E, John., 1997. Biosynthesis and action of ...
  • Enteshari, Sh. and Jafari, T., 2013. The effects of methyl ...
  • Harris, D., Pathan, A. K., Gothkar, P., Joshi, A., Chivasa, ...
  • Kang, D. J., Seo Y. J., Lee J. D., Ishii, ...
  • نمایش کامل مراجع