تاثیر تیمار مدت زمان و غلظت اسیدسولفوریک (95%) بر کرک زدایی، توان جوانه زنی و قدرت رویش پنبه رقم ورامین (Gossypium hirsutum L)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 884

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1082

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر تیمار مدت زمان و سطوح اسید سولفوریک بر دلینیته شدن، پارامترهای جوانه زنی و بنیه بذر پنبه، آزمایشی بصورت فاکتوریل در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد در قالب طرح پایه کرتهای کاملاً تصادفی در 3 تکرار اجرا گردید. ماده آزمایشی، پتری دیش حاوی بذور پنبه دانه و عوامل آزمایشی شامل سطوح مختلف اسید سولفوریک و مدت زمان تیمار آن بود. عامل غلظت شامل 20 سطح مختلف اسید سولفوریک (5، 10، 15، 20، 25، 30، 35، 40، 45، 50، 55، 60، 65، 70، 75، 80، 85، 90، 95 و 96) بر حسب درصد و عامل مدت زمان (1، 5، 10، 15 و 20) بر اساس دقیقه تشکیل شدند. نتایج نشان داد سطوح غلظت اسیدسولفوریک بطور معنیداری بر طول ریشچه، طول ساقچه، وزن ترگیاهچه، وزن خشک گیاهچه ومیزان جوانه زنی بذر موثر بود. مقایسه میانگین نشان داد که اسید سولفوریک تا 25 درصد بیشترین تاثیر بر جوانه زنی داشت و پس از آن میزان جوانه زنی کاهش داشته و لذا سطوح بالاتر اثر ممانعت بیشتری روی رشد ساقه دارد. بهترین ترکیب تیماری از نظر قوه نامیه بذر در پرایمینگ اسیدسولفوریک 15 درصد و مدت زمان 5 دقیقه معرفی گردید.

نویسندگان

صالحه خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

حشمت امیدی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و گروه علوم وتکنولوژی بذر دانشگاه شاهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :