بررسی واکنش تعدادی از ارقام برنج (Oryza sativa L.) به پینه زایی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 431

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1402

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر به منظور مطالعه واکنش 8 رقم برنج شامل چمپا یاسوج، گرده، لنجان عسکری، کامفیروز، کوهسار، شفق، دم سیاه ممسنی و دولار به پینه زایی اجرا گردید. در این آزمایش جنین رسیده ارقام مذکور روی محیط کشت MS حاوی ترکیبات مختلفی از هورمونهای 2,4-D شامل 0، 1، 2 و 3 میلیگرم در لیتر و Kin شامل 0، 0/5، 1 و 1/5 میلیگرم در لیتر کشت و در شرایط تاریکی با دمای 2±26 نگهداری گردیدند. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که اثر رقم، هورمون و برهمکنش رقم و هورمون بر درصد پینهزایی در سطح یک درصد معنیدار گردید. بر اساس نتایج تجزیه واریانس برش دهی اثر اکثر ترکیبات هورمونی مورد استفاده بر درصد پینه زایی غیر معنیدار گردید و فقط اثر سه ترکیب هورمونی شامل 1 میلیگرم در لیتر 2,4-D و 1 میلیگرم در لیتر Kin و 2 میلیگرم در لیتر 2,4-D و 1/5 میلیگرم در لیتر Kin و ترکیب 3 میلیگرم در لیتر 2,4-D و 1/5 میلیگرم در لیتر Kin بر درصد پینه زایی در سطح احتمال یک درصد معنیدار گردید. به طور کلی واکنش پینهزایی تمامی ارقام مورد مطالعه در این پژوهش خوب بود و میتوان از این نتیجه در مطالعات بعدی استفاده نمود.

کلیدواژه ها:

برنج ، پینه زایی و جنین رسیده

نویسندگان

طاهره هدایت خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاحنباتات دانشگاه یاسوج

مسعود دهداری

اعضاء هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

رضا امیری فهلیانی

اعضاء هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Gh orbanpour, K., Banaeian Jelodar, N., Valizadeh, M., 2002. Investigation ...
  • Joshi, R. K., Rao, G. J. N., 2009. Somaclonal variation ...
  • _ Salehian Agbalagh, H., Babaeian Jelodar, N. A., Ranjbar, G. ...
  • _ P., Jebaraj, S., Geetha, S., Aananthi, N., 2010. Effect ...
  • نمایش کامل مراجع